Manuel oprettelse af ordre

Introduktion

I dette afsnit gennemgås en step-for-step oprettelse af en manuel ordre i shoppen, der inkluderer fremsøgning af kunde, valg af betalings- og forsendelsesmetode, alternativ leveringsadresse samt tilføjelse og redigering af varelinjer. Det kan være aktuelt at oprette en manuel ordre, hvis du som shopejer f.eks. modtager en bestilling telefonisk.

Ordrekartotek

Du starter med at finde ordrekartoteket under menupunktet Ordrer i venstremenuen:
Webshop8 Venstremenu Ordrer
I ordrekartoteket lander du på oversigten.
I øverste linje har du knappen Opret ordre, som du skal klikke på for at starte oprettelsen af en manuel ordre.
webshop klik paa opret ordre
Du er nu igang med at oprette en manuel ordre. Oprettelsen er inddelt i 3 afsnit, som hver tilføjer information til din ordre. Helt kort starter ordreoprettelsen med at du finder (eller opretter) kunden. Dernæst bestemmer du hvilken betalings- og forsendelsesløsning ordren skal gøre brug af. Sidst tilføjer du produkter til ordren.

Afsnit i manuel ordre oprettelse

Du kan klikke på Næste for at bevæge dig frem i afsnit. Du kan klikke på afsnit-navnet for at bevæge dig tilbage.

Områderne hedder:
  1. Kundeinformation
  2. Betaling og forsendelse
  3. Ordrelinjer

Kundeinformation

Kundeinformation er det første afsnit af den manuelle ordreoprettelse. I afsnittet afgør du hvilket ordrestadie ordren skal starte i og hvem ordren er til.
Udfyld ordrestadie og søg kundeinformation
I Kundeinformation-afsnittet er der to områder, der kræver opmærksomhed:
  1. Ordrestadie: Her vælger du hvilket ordrestadie ordren skal oprettes i, ved at klikke på dropdown-menuen og vælge det ønskede ordrestadie. Det kunne f.eks. være Nye.
  2. Kunde: Her søger du efter kunden. Indtast kundens kundenummer, navn eller andre informationer og klik på lup-knappen til højre for feltet eller Enter for at finde en eksisterende kunde. Søgningen lister de fremsøgte kunder under søgefeltet. Klik på den ønskede kunde for at vælge den.Klik på Ny kunde, hvis kunden ikke i forvejen er oprettet i din shop, og udfyld den nye kundeprofil med faktureringsoplysninger.
    (Tip: Du kan lave præcise søgninger ved at skrive et udråbstegn efter hvad du søger efter. Har du f.eks. både kunde 13 og 3 og søger 3! finder du kun kunde 3).

Når kunden er valgt, vises den valgte kundes faktureringsoplysninger nedenfor. Her vil det også være muligt at tilføje et rekvisitionsnummer til ordren.

Klik på Næste for at færdiggøre Kundeinformation-afsnittet.

Betaling og forsendelse

Betaling og forsendelse er det andet afsnit af den manuelle ordreoprettelse. I afsnittet skal du vælge hvordan kunden skal betale ordren og hvilken forsendelse kunden ønsker. Det er også her, du får mulighed for at vælge en anden leveringsadresse end faktureringsadressen.
Udfyld betaling og forsendelse
I Betaling og forsendelse-afsnittet findes 4 områder, der skal tages stilling til:
  1. Betalingsmetode: Her skal du vælge hvilken betalingsform kunden ønsker at betale med. Listen indeholder alle de betalingsmetoder, du har oprettet i Indstillinger->Betaling. Vælger du en OnPay kreditkort-betalingsmetode vil du, når ordren er oprettet, kunne sende et betalingslink på mail til kundens e-mail.
  2. Til højre for betalingsmetoden vælger du den valuta, ordren skal oprettes med. Listen vil indeholde alle oprettede valuta i Indstillinger->Valuta.
  3. Forsendelsesmetode: Her vælger du hvilken forsendelsesform kunden ønsker. Listen indeholder alle forsendelsesmetoder der er oprettet i Indstillinger->Forsendelse. Vælger du en forsendelsesmetode der har tilknyttet valgfrit afhentningssted, eller pakkeshop, vil du til højre for forsendelsesmetode-dropdown-menuen kunne vælge et specifikt afhentningssted.
  4. Leveringsadresse: Her kan du angive en specifik leveringsadresse, hvis leveringsadressen er forskellig fra kundens faktureringsadresse.
Klik på Næste for at færdiggøre Betaling og forsendelse-afsnittet.

Ordrelinjer

Ordrelinjer er det tredje og sidste afsnit af den manuelle ordreoprettelse. I dette afsnit skal du vælge hvilke produkter ordren skal indeholde. Når produkterne er tilføjet er det på denne side, du afslutter den manuelle ordreoprettelse.

Udfyld ordrelinjer

I Ordrelinjer-afsnittet er der 2 ting der skal klikkes på:
  1. Tilføj ordrelinjer: Klik på knappen for at kunne vælge hvilke produkter der skal tilføjes til ordren. Når du klikker på knappen vises en popup hvori du enten kan søge efter et specifikt produktnummer eller navigere til det via produktgruppenavigation. Sæt flueben i det ønskede produkt og klik på Tilføj.Vælg produkter og tilføj til ordreI popuppen kan du:
    1. Søge efter et produkt
    2. Klikke på en produktgruppe
    3. Vælge et produkt
    4. Tilføje produktet til ordrenFjern eller tilføj flere produkter

Når du har tilføjet et produkt vil du have tilføjet 1 enhed. Du kan ændre antallet af produkter til højre for varen i Antal-feltet.
    Har du tilføjet noget ved en fejl, kan du fjerne produktet igen ved at klikke på X-knappen.

2. Opret ordre: Når det korrekte antal produkter er tilføjet til ordren, klikker du på Opret ordre,for at færdiggøre den manuelle ordre.
Manuel ordre færdigoprettet