Produktkonfigurator (modul)

Generelt

Produktkonfiguratoren (som er et tilkøbsmodul) giver mulighed for at en kunde kan sammensætte en “samlet pakke” af produkter. Brug af produktkonfiguratoren kræver følgende 3 grund trin:

1. Opret produkterne. Altså de produkter, kunden skal kunne vælge
  2. Opret konfiguratorgrupper. Det er i konfiguratorgrupperne, de oprettede produkter fra punkt 1 tilknyttes
  3. Opret konfiguratorprodukt, og tilknyt de konfiguratorgrupper der skal kunne vælges

De forskellige trin er forklaret yderligere herunder.

Oprettelse af produkter

Først oprettes de produkter / tilvalg der skal kunne laves til hovedproduktet på helt normal vis. Produkterne kan evt skjules, hvis det ikke skal være produkter der kan købes selvstændigt. Produkterne må ikke være variant mastere.

Varerne oprettes ved at klikke ind under Produkter i menuen, og så vælge “Opret produkt” i toppen af skærmen.
Hvis varerne allerede er oprettede, fortsættes til næste punkt.

I guiden her vil vi lave et eksempel på et tøjsæt, og har derfor oprettet nogle produkter der hedder “Blå bukser”, “Hvid kvinde trøje” og “Blå herre trøje”:

Produkter oprettet

Oprettelse af konfiguratorgrupper

Oprettelse af konfiguratorgrupper foregår ved at klikke ind under Produkter –> Produktkonfigurator, og vælge “Opret konfiguratorgruppe” i toppen af skærmen:

Opret produktkonfigurator

Vælg en rullemenu overskrift, produkttekst og evt en sorteringsprioritet (lavest vises først), og afslut ved at trykke “Gem”:

Opret produktkonfigurator kategori

Nu skal hver enkelt af konfiguratorgrupperne have tilknyttet produkter. Klik på ikonet Rediger-pil for at redigere listen, hvorefter et nyt vindue åbnes.

I det nye vindue vælges først Opret-konfiguratorvariant og derefter Vælg produkt for at tilføje en ny vare til konfiguratorgruppen via et popup-vindue:

Opret konfiguratorvariant og tilføj produkt

Vælg produkt i popup

Gem konfiguratorgruppe

Gem ændringerne ved at trykke “Gem”, og gentag for de konfiguratorgrupper der skal oprettes.

Oprettelse af produktkonfiguratoren

Når konfiguratorgrupperne er oprettet, er det tid til at oprette selve hovedproduktet. Det oprettes på helt normal vis via Produkter –> Opret produkt.

Bemærk: Hovedvaren / produktkonfiguratoren skal have oprettet en pris ved 1 stk, og minimumskøb skal være sat til 1 stk. Ellers vil produktkonfiguratoren ikke virke.

For at gøre produktet til en produktkonfigurator, vælges fanebladet “Konfigurator”.

Vælg konfigurator-fane

Klik på de konfiguratorgrupper der skal tilknyttes under “Konfiguratorgrupper”, hvorefter de bliver flyttet til “Valgte grupper”.

Vælg konfiguratorgruppe

Når konfiguratorgrupperne er tilknyttet og der er trykket “Gem”, vil billedet udvides med de mulige konfigurator produkter:

Opsæt konfiguratorgruppevalg

Ud for hvert enkelt produkt har man 3 valgmuligheder:

Påkrævet: Gør konfiguratorgruppevalget krævet. Det vil sige at konfigurator produktet ikke kan købes uden et valg fra denne liste.

Forudvalgt: Gør at dette produkt er det standard-valgte i drop-down boksen.

Skjul: Fjerner valget / produktet fra valgmulighederne i drop-down boksen.

Det endelige produkt kan så eksempelvis se ud som dette:

Endeligt produktkonfigurator-produkt

Brug af minimum- og maksimumkøb på produktkonfigurator:

Der er indbygget en funktion for maksimum antal mulige styk der kan købes af en produktkonfigurator variant, så et eventuel tastet antal lagervarer bliver den øvre grænse for købstallet, med mindre der er specificeret et maksimalt antal på selve varen.

Eksempelvis:

Er der angivet “maksimum køb 100” på produktet og lager antal på 1000, vil Antal-feltet ændre sig til 100 hvis man f.eks. skriver 101.

Er der angivet “maksimum køb 1000” og lagerantal 100, vil lagerantal bruges som maksimum købs antal hvis shoppen tjekker varebeholdning før køb.

Indstillinger

Produktkonfiguratoren kan indstilles via generelle indstillinger i shoppens Indstillinger -> Shopindstillinger -> Fanen Moduler

Produktkonfigurator indstillinger

• “Vis stykpris”
    Viser stykprisen for et konfiguratorvariantprodukt til højre for Antal-feltet på produktkortet.
  • “Vis linje totalpris”
    Viser en summeret totalpris for et konfiguratorvariantprodukt baseret på stykpris*Antal.
    Produktkonfigurator-stykpris-totalpris
  • “Hent produktnavn direkte fra produkt”
    Det er muligt at omdøbe konfiguratorvariantens navn. Sættes fluebenet benyttes konfiguratorvariantens navn uanset hvad der står i konfiguratorgruppen.
  • “Sammenregn pris på vareliste”
    Sammenregner produktkonfiguratorens pris på varelisten baseret på standardvalg i konfiguratorgrupperne.

Shoppens generelle indstillinger for lagerstyring påvirker ligeledes visning af produktkonfiguratoren.

Lagerstyringsindstillingerne findes i Indstillinger -> Shopindstillinger -> Fanen Produkter -> Overskriften Lagerstyring

Lagerstyring indstillinger

• “Vis produkter, som ikke er på lager”
    Skjuler konfiguratorvarianten fra listen, hvis konfiguratorvarianten ikke er på lager.
  • “Tjek varebeholdning før køb”
    Sikrer at køb ikke overskrider lagerbeholdning i købsøjeblikket.