Opsætning af to-faktor godkendelse (2FA)

Øg sikkerheden på din webshop med to-faktor godkendelse af dine administrative brugere. To-faktor godkendelse (2FA) kan aktiveres individuelt på shoppens brugere og bevirker, at der ud over brugernavn og adgangskode skal angives en engangskode via mobil app.

Hvis du endnu ikke har aktiveret to-faktor godkendelse på din bruger, indikeres dette med et ikon i topmenuen:

Sådan gør du

Gå til Indstillinger > Admin brugere, og klik på Rediger (blyantikonet) ud for den ønskede bruger. Klik derefter på knappen Aktiver som vist her:

Sørg for at have appen Google Authenticator klar på din smartphone. Appen kan hentes via App Store/Play Store på din telefon, og er gratis. Følg guiden i dialogen, og scan QR-koden via appen på telefonen (du kan også indtaste kodestrengen under QR-koden manuelt hvis du foretrækker dette):

Herefter skal du aflæse den nye godkendelseskode i din app og skrive den i feltet nederst i dialogen. Klik herefter på Bekræft kode.

Værd at vide

Det er muligt gennemføre opsætningen igen, f.eks. hvis du har fået ny telefon, via knappen Ny klient:

Du kan deaktivere to-faktor godkendelse via knappen Deaktiver, omend vi anbefaler altid at benytte 2FA.