Regler og filtre – Eksempel 1

Kan findes i shoppen her: Indstillinger –> Regler/filtre

Nedenstående er et eksempel, hvor shopejer ønsker at skjule en leveringsmetode, hvis gældende betingelser er opfyldt.

1. Filtret oprettes under Indstillinger –> Regler/filtre: tryk Tilføj

eksempel1.1

2. Navngiv filtret og tryk Gem

eksempel1.2

3. Klik på det nyoprettede filter og tilføj regler til dette ved at trykke på Ret_template_ikon  for at redigere

eksempel1.3

Filtret “Lokal Levering” vil nu være markeret med retyellow for at det er dette filter der behandles og redigeres:

1.3

4. Tryk Tilføj for at oprette en ny regel og navngiv reglen, tryk Gem :

eksempel1.4

Reglen “postnummer > 8999” er nu tilføjet til filtret. Tryk Tilføj igen for at tilføje de regler som filtret kræver før alle krav til dette er opfyldt:

eksempel1.5

Nu er alle regler til filtret oprettet:

eksempel1.6

Som standard bliver formularen oprettet med AND operatorer, men i ovenstående avancerede tilfælde skal OR operatoren indsættes i formularen istedet. Dette gøres ved at skrive formularen i formularfeltet således:

[[postnummer > 8999]] OR [[postnummer < 8000]] OR [[købt for over 3000,-]]
Man kan altså skrive sin egen formular ud fra de regler der er oprettet. De indsættes således:

eksempel1.7

Bemærk, at AND operatoren betyder “og” og kræver at begge eller flere regler er opfyldt, hvor OR betyder “eller”, hvor blot én regel skal være opfyldt.
Til sidst oprettes forsendelsesmetoden Lokal Levering, hvor det er vigtig at tilføje det nyoprettede filter:

eksempel1.8

Filtret er nu tilføjet forsendelsesmetoden Lokal Levering.

BEMÆRK: Husk at teste godt når filtret er tilknyttet eksempelvis forsendelsesmetode som ovenfor. Det ved at åbne forretningen og agere kunde der er igang med bestillingsprocessen.
På denne måde opdages fejl med det samme.