Fanebladet Generelt

Skærmbilledet er beskrevet i skemaet herunder:

5223fanengenerelt01
5223fanengenerelt02

Produktnummer Produktnummeret er unikt for hvert produkt og avanceret variant, og to produkter kan ikke dele dette nummer.
Nummeret kan kun skiftes direkte i administrationen, og eksempelvis ikke igennem import/eksport og DWI.
Produktnavn Produktnavn kan differentieres mellem sprog
EDBpriser varenr.(tilkøb) Hvis man har tilkoblet EDBPriser modulet kan man taste et EDBPriser varenummer.

Ønsker man at tilføje flere EDBPriser varenumre kan de indtastes adskilt med | altså f.eks. 12345|67890

Det bruges, hvis en vare f.eks. skal optræde i flere kategorier på EDBPriser.

Vægt Her tastes varens vægt, hvis man ønsker at gøre brug af shoppens muligheder for at beregne fragtgebyr, ud fra total vægt på en ordre.

Se også opsætning af forsendelse her

Sortering Her bestemmes placering på varelisten. Den laveste værdi vil altid blive vist først(Der er også mulighed for negative tal). Har produkter i en visning samme sortering, vil produkterne sorteres alfabetisk. Bemærk at denne sorterings prioritet også slår igennem hvis varen er valgt til visning på forsiden.

Sortering kan differentieres på tværs af flere sites, ved at benytte indstillingen varelistesortering under indstillinger -> shopindstillinger -> fanen produkter. Læs mere her.

Minimumkøb Bestemmer det mindst antal man skal kunne købe. Bemærk at står der “0” her, vil varen ikke kunne købes.
B2BMinimumKøb Bestemmer det mindste antal man kan købe af produktet, hvis man er logget ind som B2B kunde. (Forudsætter at man har tilkøbt B2B module)
Maksimumkøb Bestemmer det højeste antal der kan købes.
Variantmaster Bestemmer om produktet skal være en variantmaster til brug sammen med avancerede varianter. Læs evt. mere her: Varianter
Angiv specifik URL Her kan man angive den del af URL’en der står efter /shop/. Den vil dog stadig indeholde shoppens eget ID.
Eksempelvis, hvis man har et produkt og udfylder feltet med “DDtest”, så vil URL’en komme til at hedde: butik.dk/shop/ddtest-183p.html istedet for at indeholde produktnavnet.
Foto Her kan tilknyttes et foto til produktet. Følgende muligheder er tilgængelige via ikonerne på højre side:

upload-billede-knap – Upload billede fra egen computer
vaelg-fra-mediearkiv-knap – Indsæt billede fra mediearkiv
se-billede-knap – Vis et allerede tilknyttet billede
fjernlinje – Slet det tilknyttede billede fra produktet.

Bemærk: ved tilknytning af billeder til produkter, anbefales at bruge autoskalering.
Bemærk: For at maksimere søgemaskine optimering, anbefales det at undgå mellemrum og specialtegn i billednavne.
Et billednavn og sti kunne være: /images/kahler/vase_i_hvid_med_moenster.jpg

Alt tekst For at fremme søgemaskine optimering, er der mulighed for at give hvert billede en alternativ beskrivelse, som eksempelvis Google kan indeksere.
I modsætning til billednavnet, må beskrivelsen gerne være med mellemrum og specialtegn.
Der er plads til 128 tegn i feltet.
Download Fil(tilkøb) Benyttes hvis man har tilknyttet filsalgsmodulet til shoppen. Her bestemmes så den vare man skal kunne købe/downloade.
Teknisk dokumentation (PDF) Der er her mulighed for at vælge det/de PDF dokumenter/datablade der skal tilknytts varen, og som vil fremkomme som et link på varekortet. Der er mulighed for at tilføje op til 3 dokumenter pr. vare, og “overskriften” på hvert enkelt dokument bestemmes under Design –> Tekster/knapper –> Varekort, i felterne Teknisk dokument 1, Teknisk dokument #2 og Teknisk dokument #3
Produktnotat Her kan der tilknyttes et notat til produktet. Notatet vil aldrig kunne ses af slutkunden, men bruges kun internt. Hvis en ordre indeholder et produkt med tilknyttet notat, vil dette være tydeligt markeret på ordreoversigten, samt notatet kunne aflæses på selve ordren.
Direkte link til produkt Her kan man se den direkte sti ind til produktet. Læs evt. mere om hvordan man linker dertil HER
Leverandørvarenummer Her kan indtastes leverandørvarenummer. Et andet navn for det er også “producent varenummeret”. Det kan være et nummer du får fra producenten/leverandøren. Eller dit eget nummer hvis du selv producerer varen. I forbindelse med Google Produkt feed kommer dette felt ud som MPN (Manufactor Product Number)
EAN/Stregkode Her kan indtastes EAN/stregkode. Dette er typisk et internationalt nummer for produktet. Eksempelvis et ISBN nummer hvis produktet er en bog. Et andet navn for feltet er GTIN (Global Trade Item Number) som bruges i forbindelse med Google Produkt feed.
Enhed Her vælges hvilke enheder varen sælges i. F.eks. stk, kasse, kolli mm. Nye enheder kan tilføjes under Produkter –> Enheder
Produkttyper Ønsker man at differentiere varerens momsangivelse på landeniveau, kan det lade sig gøre ved at angive en produkttype. Denne sættes op under:
Produkter –> Produkttyper, og tilføjes herefter på produkterne.Produkttyper er beskrevet nærmere her
Deaktivér produkt
Vis som nyhed
Vis på forside
Sættes der hak i en eller flere af disse, vil man have mulighed for at skjule varen helt i shoppen, vælge at varen skal vises som en nyhed, eller om varen skal vises på forsiden, hvis man har valgt en forsideskabelon der viser varer.

Fælles for alle tre er muligheden for via ikonet vaelg-periode-knap kan tilknytte en periode, for hvilket det skal være gældende.

Maillist eksport(tilkøb) Produktet medtages i en maillist eksport. Emnet er beskrevet nærmere her: Maillist eksport
Skjul på toplister Ved markering her, bestemmes der om varen skal indgå i listerne “Top 10 mest viste”, og “Top 10 mest solgte” som kan vises på forsiden, hvis en forsideskabelon der indeholder disse er valgt.
Undtag i fragtfri grænse Det er muligt at angive på en vare om den vare skal tælle med i et evt. aktiveret fragtfri grænse beløb. Standard er at alle varer tæller med, men kan altså fjernes enkeltvis fra udregningen via denne indstilling. Dette betyder at forsendelsespris på følgende steder

a.       Lille kurv
b.       Vis kurv
c.       Bestil step 2 visning
d.       Bestil step 3 gem i sessions (værdi som gemmes på ordre)

Den fragtfri grænse beregnes altså som en sum af de produkter i kurven som IKKE har denne indstilling aktiveret.

Lagerantal Hvis funktionen Autolager benyttes, kan man her se/redigere det aktuelle lager antal. Lagerstatus vises i shoppen som et farveikon:
Grøn hvis Lagerantal er større end Lav lager grænse.Gul hvis lagerantal er mindre end Lav lager grænse men større end nul.Rød hvis Lagerantal er 0 eller mindre
Lav lagergrænse Her bestemmes ved hvilken grænse man i shoppen vil kunne se at der er “Få på lager”.
Forventet leveringstid Her indtastes en forventet leveringstid for denne vare, som vil kunne ses på varekortet. Udfyldes dette felt ikke, vil shoppen i stedet benytte den globale indstilling lavet underOpsætning –> Shopindstillinger –> Produkter –> Lagerstyring
Leveringstid (hvis ikke på lager) her indtastes en forventet leveringstid, hvis varen i øjeblikket ikke er på lager. Udfyldes dette felt ikke, vil shoppen i stedet benytte den globale indstilling lavet under Opsætning –> Shopindstillinger –> Produkter –> Lagerstyring
Lokationsnummer Felt til intern brug, der kan udskrives på emailskabelon ordrelinjerne.
Produktet er gavekort Vælger om dette er et gavekorts produkt.
Læs mere om gavekort her.
PDF baggrundsbillede Vælg hvilken baggrund gavekorts PDF’en skal have.
Oprettet dato Her kan ses hvilken dato varen er oprettet, og af hvilken bruger.
Sidst rettet dato Her kan ses hvornår der sidst er lavet rettelser på varen, og af hvilken bruger.
Vist antal gange Viser et tal for hvor mange gange varens varekort har været vist.
Antal på ordre Viser hvor mange styks af denne vare, der optræder i en ordre, på tværs af alle ordrestadier.
Reserverede Denne vises kun hvis der i øjeblikket er “kunder i shoppen” der har denne vare tilføjet deres kurv. En vare kan maksimalt reserveres i 5 timer, hvorefter den igen frigives, til køb for andre kunder. Dog vil varen stadig ligge i den aktuelle kundes kurv, og denne kunde vil også kunne købe varen, selv om lageret måske i mellemtiden er gået i nul. Dette vil så kunne resultere i at ens varelager går i minus, hvilket desværre rent teknisk ikke kan undgås. Lukkes browseren ned, hvori varen er tilføjet kurven, vil varen frigives 20 minutter efter sessionens udløb.

Umiddelbart under Reserverede kan man se yderligere data om reserveringen, så som hvilken IP adresse den er foretaget fra, og hvor længe den har været reserveret.

Yderligere informationer om varer:

• ü, ä, ö er gyldige tegn for varenavn og varenummer, men vær opmærksom på at de fleste økonomisystemer ikke vil tillade specialtegn.