B2B Kunder

Anmodning om at blive oprettet som B2B kunde

Bemærk: For at kunden kan anmode om B2B login, skal funktionen aktiveres under Opsætning –> Shopindstillinger –> Fanebladet Moduler –> B2B –> Tillad anmodning om B2B login

Det er muligt at linke (typisk fra topmenuen) til en side, hvorfra der kan anmodes om et B2B login (Se mere om oprettelsen af et sådant link HER). Denne anmodning sendes så til shoppen, og shopejeren kan (valgfrit) få tilsendt en mail om, at der ligger nye kunder der venter på godkendelse. Anmodningssiden kan for eksempel se sådan ud:

5655b2bkunder01

Når kunden har sendt anmodningen, kan kunden findes i shoppens administration ved klikke Kunder –> Fanebladet Avanceret –> Sæt hak i feltet Ikke godkendt B2B –> Tryk 5655b2bkunder03 i toppen af skærmen. Herved vises en liste med kunder der har anmodet om B2B oprettelse, men endnu ikke er blevet godkendt:

5655b2bkunder02

For at godkende anmodningen, trykkes 5655b2bkunder04 ud for den aktuelle kunde, hvorved egenskaberne for kunden vises. I bunden af siden ses et afsnit med B2B indstillinger. Dette foldes ud, og her sætter man så hak i feltet B2B kunde og tilknytter kunden en B2B gruppe. Efter indstillingerne er gemt, vil kunden nu kunne benytte sig af de i shoppen oprettede fordele for netop den gruppe kunden er tilknyttet.

5655b2bkunder05

Auto godkend B2B kunde oprettelse
Det er muligt at få shoppen til automatisk at godkende de B2B kunder der tilmelder sig. Er denne funktion aktiveret skal de tilmeldte kunder ikke godkendes manuelt. Indstillingen findes under Opsætning –>Shopindstillinger –> fanebladet Moduler –> Auto godkend B2B kundeoprettelse.

Desuden sender shoppen en mail til kunderne ang. oprettelse. Her bruges den aktive skabelon der er valgt under Design –> Emailskabeloner.

VIGTIGT: Husk også at tilknytte kunden til en B2B gruppe

Gør en eksisterende kunde til B2B kunde

For at gøre en eksisterende kunde til B2B kunde, og tildele en B2B gruppe, findes kunden via shoppens søge funktion under Kunder. Når kunden er fundet, redigeres denne ved klik på 5655b2bkunder04 umiddelbart til venstre for kundens navn. På siden med kunde oplysninger findes der i bunden et afsnit B2B kunde der kan foldes ud. Her sættes der så hak i B2B kunde, og der tildeles en gruppe i feltet B2B gruppe (Se billed eksempel herover).

Fremsendelse af B2B godkendelses mail til kunden

Efter en kunde er godkendt / oprettet som B2B kunde, kan man vælge at fremsende kundens login oplysninger for brug til login i shoppen. Dette gøres via ikonet 5655b2bkunder06 i toppen af skærmen. Dette kræver dog, at man under Design –> Emailskabeloner har oprettet en aktiv skabelon til Ny b2b kunde oprettet. Læs evt. mere om oprettelse af email skabeloner HER

Sådan logger kunden ind og ud

Log ind
Når kunden har modtaget adgangsoplysninger, er kunden klar til at logge ind. For at dette er muligt, kræver det, at kunden enten har modtaget et direkte link til B2B login siden som de kan benytte, eller at der er oprettet et menupunkt/link til login et sted på shoppes forside. Alternativt kan shoppen sættes op som ren B2B shop (se hvordan HER), hvorved det første kunden altid møder er en login side, og ingen varer mm. kan ses før der er logget ind.

Typisk oprettes et menupunkt i topmenuen. Oprettelsen af et sådant menupunkt/link er beskrevet nærmere HER

Ved klik på login linket, fremvises login siden for kunden. Her indtaster kunden sit brugernavn/password for den tildelte gruppe (Eller hvis gruppen ikke har noget brugernavn/password tilknyttet, benyttes kundens egen emailadresse / password) og kunden logges ind. Kunden vil nu få vist shoppens standard forside, eller en speciel forside for gruppen som beskrevet HER. Er login oplysningerne forkerte, vil kunden få en fejlmeddelelse.

5655b2bkunder07

Log ud
Man kan give kunden mulighed for at logge ud af B2B afsnittet, ved oprettelse af et link til dette (Se hvordan HER). Dette link kan med fordel kun være synligt for kunder der allerede ér logget ind. Dette opnår du på følgende måde (hvis linket skal vises i topmenuen):

1: Opret linket til log ud under Design –> Topmenu som beskrevet HER.
2: Sørg for at der kun er markering i feltet B2B. Så vil menupunktet kun vises for B2B kunder
5655b2bkunder08