Salgsrabat

I denne artikel gennemgår vi de seneste tilføjelser til brugerfladen for salgsrabatter i shopsystemet, som findes under Produkter > Salgsrabat. Artiklen er med andre ord ikke en komplet guide til salgsrabatter.

Ud over den tilføjede funktionalitet er brugerfladen blevet gjort mobilvenlig.

Filtrering

Det er nu muligt at filtrere rabatter på:

• Aktiverede
  • Deaktiverede
  • Indenfor aktive datoer (periode der er aktiv nu (dags dato))
  • Udenfor aktive datoer (periode der var eller bliver aktiv (ligger før eller efter dags dato))

Bemærk: Det er blevet muligt at deaktivere en rabat via en dedikeret markering på rabatten. Ovenstående filtrering er baseret på denne aktivering og ikke på om der er sat leveringslande på rabatten eller ej:

Handlinger

Du kan nu udføre handlinger for flere rabatter på én gang ved at klikke på Handlinger:

• Slet: Slet valgte rabatter
  • Deaktiver: Deaktiver valgte rabatter
  • Aktiver: Aktiver valgte rabatter

Bemærk: Det er også muligt at deaktivere en rabat via en dedikeret markering på rabatten. Se sektionen herover for mere information.

Rabat i form af produktnummer

Funktionen Rabat i form af produktnummer, som benytter produktprisen som rabat, findes nu under feltet Rabat:

Kombination med generel rabat

Via funktionen Kombination med generel rabat er det muligt at kombinere den pågældende rabat med evt. generelle rabatter som ligeledes er aktive:

Anvend rabat for disse produkter

Med funktionen Anvend rabat for disse produkter er det muligt at specificere enkelt produkter som skal inkluderes i rabatten:

Ekskludering af produkter

Det er muligt at ekskludere produkter som ikke skal omfattes af rabatten. Se sektionen Ekskludering af produkter på den enkelte rabat:

Opret kopi

Funktionen til at oprette en kopi af eksisterende rabat er nu placeret i topmenuen, og er kun aktiv på rabatter med rabatkoder:

Sektionen herunder viser indholdet fra tidligere, til reference:

Funktionen kan findes Produkter –> Salgsrabat

Se videohjælp ved at klikke her

Det er muligt at:

• Oprette og redigere salgsrabatter.

• Tillægge rabatkoder, til f.eks. gavekort eller lign. til en salgsrabat. Når koden tastes bliver rabatten tillagt.

Bemærk at shoppen har en nyere funktion til håndtering af gavekort som vi anbefaler at du bruger i stedet. Denne finder du her.
Salgsrabat kan gives som:

a) en procentsats af ordrens totalbeløb

b) et fast defineret beløb

c) en given vare (varens pris bliver fratrukket totalbeløbet)
551salgsrabat00

Under produkter –> salgsrabat kan man se en oversigt over alle oprettede salgsrabatter. Der er endvidere mulighed for at tilknytte et notat. Notatet benyttes kun internt i shoppens administration.

Tryk 551salgsrabat02 for at redigere en salgsrabat og tilknytte leveringslande til denne. Rabatten er først aktiv, når der tilknyttes et leveringsland.

551salgsrabat01

Salgsrabat:

Giv rabat ved køb over Bestemmer ved hvilken beløbsgrænse rabatten udløses. Bemærk at beløb her altid indtasted eksl. moms
Rabat Rabat angives som et beløb eller procentsats.
Rabattekst Tekst der fremgår i kurven, når rabatten er aktiv
Rabatvarenummer Her kan angives et specielt varenummer for rabatten, dette vil også blive vist i kurven.
Rabat i form af varenummer Hvis man ønsker at give en vare som rabat angives det her.
Bemærk at, hvis det skal være en “gratis-gave” skal man oprette en særlig vare med en pris på 0 kr.
Det skyldes at shoppen ellers trækker produktets pris fra det der skal betales. Derved får kunden både en vare og rabat.
Benyttes af Her bestemmes, hvilke kundegrupper en rabat skal være tilgængelig for (B2B Grupper).
Udeluk varer på tilbud Hvis aktiv, vil salgsrabatten undtage varer der allerede har en tilbudspris.

BEMÆRK: Denne er kun aktiv hvis “Giv rabat ved køb over” er større end 0

Vælg periode Her kan rabatten afgrænses med en periode. Ellers vil rabatten være aktiv konstant..

Gavekort / Rabat koupon

Rabatkode Hvis der skal en kode til for at udløse rabatten, bestemmes den her. Koden kan maksimalt være på 15 tegn. Er der ingen rabatkode tilknyttet, udløses rabatten automatisk så snart man har købt for mere end det fastsatte beløb i feltet “Giv rabat ved køb over”

Bemærk: Der skal oprettes et felt til indtastning af rabatkoden på bestil step 1. Læs mere HER

Rabat udløber Her kan man bestemme at rabatkoden udløber efter x antal anvendelser
Direkte rabatlink Tilgår man shoppen via dette link, vil rabatkoden være pre-udfyldt under bestil step 1
Opret kopier Giver mulighed for at oprette x antal kopier af rabatten

Bemærk: Salgsrabat forudsætter, at der ikke benyttes specialmoms på udvalgte varer. Endvidere skal man være opmærksom på at hvis man benytter sig af fragtfri levering i shoppen, så vil salgsrabatter mv fratrækkes beløbet i kurven inden der tjekkes op mod den fragtfri grænse.