Affiliate Partner

Generelt om Affiliate Partner modulet

Affiliate Partner, er et modul til shoppen, som tillader brug af såkaldte Affiliate Partners. En partner, kan ved at linke fra sin egen side til din shop, optjene kommission af det salg der genereres via henvisningen. Det giver mulighed for dig som shop-ejer, at få flere ordrer i shoppen. Kommissionsprocenten aftales individuelt mellem dig som shop-ejer, og partneren, lige som afregningsfrekvens mm. er noget der aftales mellem de 2 parter.

Partneren kan via en tilsendt ordremail for hver ordre, og dermed selv holde øje med optjeningen (valgfrit).

Bemærk at affiliate Partner modulet ikke bruger cookies, det benytter udelukkende linket der henvises med.

Oprettelse af partnere

Nye partnere oprettes i shoppen under Partnerprogram –> Affiliate Partner. Ved at klikke på ikonet 00tilfoej i toppen af skærmen, åbnes mulighed for at oprette en ny partner, via nedenstående skærmbillede.

6710affiliate01

Partner Stamdata: Alle felter under denne overskrift kan udfyldes med hvad man vil, da disse kun benyttes til internt brug. Dog benyttes feltet “Email” til at sende en kopi af ordrebekræftelsen til, hvis dette er valgt nedenunder, via indstillingen “Send ordremail”.

Partner Settings: Herunder indtastes kommissionsprocenten for netop denne partner, og man bestemmer om partneren skal modtage en kopi af ordremailen, hver gang en ordre fra denne partner gennemføres. Mailen der sendes, er en tro kopi af den mail som kunden der har lavet ordren modtager.

Når alle valgte felter er udfyldt, trykker du 6710affiliate02, og hvorefter du føres til oversigten over oprettede partnere:

6710affiliate03

Henvisninger og kommissionsprocent

For at se linket som partneren skal bruge for at henvise kunder, og holde øje med partnerens optjente kommission går man ind under Opsætning –> Partnerprogram –> Affiliate Partner. Her trykkes der på ikonet 6710affiliate04 for at redigere/se indstillingerne.

På det første faneblad Opsætning, kan linket partneren skal bruge til henvisninger, aflæses under Frontend Link. Dette link oplyses til partneren, og skal benyttes til alle henvisninger fra denne partner, hvor af der skal tildeles en kommission ud fra procentsatsen i feltet Kommissionsprocent:

6710affiliate01

Man kan faktisk medtage et parameter der hedder URL=, der gør at man lander direkte på en specifik side.

Dvs. at linket så f.eks. kunne se sådan her ud, hvis der skal henvises til en side der hedder partner.html

shop5test.dk/shop/ClickThrough.asp?PartnerID=2&URL=http://shop5test.dk/images/partner.html

efter at url-delen er encoded ender det med at se sådan ud:

shop5test.dk/shop/ClickThrough.asp?PartnerID=2&URL=http%3A%2F%2Fshop5test.dk%2Fimages%2Fpartner.html

Optjening

For at se partnerens henvisninger og optjening, Opsætning –> Partnerprogram –> Affiliate Partner. Her trykkes der på ikonet 6710affiliate04 for at redigere/se indstillingerne, og fanebladet “Optjening” vælges. Man bliver herefter præsenteret for dette skærmbillede, som er yderligere beskrevet der under:

6710affiliate05

Vælg periode: Her vælges der via start og slut dato, perioden der skal vises. Dette gælder både data under “Partner omsætning”, “Ordre graf” og “Ordre oversigt”. Visningen opdateres ved at klikke på soeg-knap
Partner omsætning: Her kan den totale omsætning og optjente kommission aflæses, for den ovenover angivne periode. Bemærk at beløbene vises uden betalings og forsendelsesgebyrer.
Ordre Graf: Her vises en grafisk oversigt over ordre beløb og optjening. Bemærk at her max kan vises for 12 måneder af gangen.
Ordre oversigt: Her listen ordrerne for den i toppen af siden angivne periode. Man kan gå direkte til en given ordre ved at klikke på ordrenummeret.