Sådan gemmes kurven

I denne artikel gennemgår vi kurvens persistens- og synkroniserings indstillinger. Ved at gemme kurven i kundens browser (i en cookie) vil kurven være tilgængelig ved tilbagevendende besøg. Og ved at benytte synkronisering af kurven med kundens login vil kurvens indhold kunne overføres til kundens profil.

Bemærk: De øvrige indstillinger for kurven finder du i denne artikel.

Du finder indstillingerne under Indstillinger > Shopindstillinger > Ordrer:

1. Gem kurv i browser

Her kan du bestemme hvor længe kurven gemmes i kundens browser. Sættes værdien til nul (“0”) er funktionen slået fra. Perioden forlænges når kurven opdateres af kunden.

Kurven gemmes i en cookie der kategoriseres som teknisk/nødvendig, på samme niveau som shoppens øvrige nødvendige cookies, og vil derfor fungere så længe at kunden accepterer disse. Der gemmes med andre ord ikke andre data end produkt ID’er og et unikt cookie ID der benyttes til at matche cookien med en tilsvarende tabel i shoppens database.

2. Kurv kunne ikke genskabes besked

Hvis et produkt ikke længere kan tilføjes kurven fordi det er udsolgt eller utilgængeligt, fjernes det pågældende produkt hvorefter kunden præsenteres for beskeden fra dette felt. Cookien i kundens browser indeholder et ID som kan matches op til en tabel i shoppens database hvor en tilsvarende kopi af kurven gemmes og matches op med cookien og shoppens produkter ved gentagne besøg.

Variablen ProductNames indsættes for at trække de pågældende produkter ud i visningen. Denne variabel bør ikke ændres men kan flyttes rundt i teksten som ønsket, med denne signatur:

3. Synkroniser gemt kurv ved kunde login

Du kan med fordel benytte denne funktion hvis du vil sikre dig at kunden kan se sin kurv på tværs af enheder. I praksis kan der kun være én aktiv kurv på en kunde og derfor vil evt. produkter som er gemt i en tidligere cookie blive flettet sammen med den eksisterende kurv på kundens profil.

Der er et udløb på 30 dage på en kurv der er gemt på kundelogin. Udløbet forlænges når kurven ændres.

4. Synkroniser gemt kurv besked

Kunder der allerede har en gemt kurv på deres kundelogin vil se denne besked hvis de logger ind med varer i kurven.

De øvrige indstillinger for kurven finder du i denne artikel.