Produkttyper

Produkttyper kan bruges til:

• At lave særskilt moms for en udvalgt produkttype.
  • At oprette ekstra felter til en udvalgt produkttype.
  • At beregne pris for en vare, hvor pris er afhængig af højde og bredde.

Opret produkttype

Produkttyper oprettes under Produkter –> Produkttyper:

526produkttyper

1. Vælg Produkttyper under Produkt.
  2. Tryk 526produkttyper01, for at oprette.
  3. Navngiv produkttypen.
  4. Tryk 526produkttyper02.
  5. Tryk på Ret_template_ikon, for at redigere en oprettet produkttype.

Med produkttyper kan der defineres en momssats pr. land. gældende for kun udvalgte produkter.

rediger-typemoms

Herefter kan der på produktniveau, oprettes en produkttype, med en differentieret momssats pr. land.

produkttype-vaelger-paa-produkttkort

Ekstra felter

Det er muligt at tilføje ekstra felter på dine produkter. Med ekstra felter kan du tilføje egendefinerede felter, som efterfølgende kan udfyldes på de individuelle produkter.
Du kan læse mere om ekstra felter her

Prisberegner ud fra indtastede værdier på varer

Fritekstvarianter og produkttyper kan benyttes til at lave avancerede prisudregninger på varer, ud fra givne mål, længder, vægt osv. Det betyder, at der kan indsættes x-antal felter (fritekstvarianter) som ud fra hinanden og eventuelt sammen med pris og antal, kan give en variabel pris på varer.

I nedenstående eksempel skal der bruges to felter til at indtaste en længde og en bredde, og ud fra disse og stykprisen udregnes en total pris. Dette kunne f.eks. bruges til tæpper eller lignende.

Måden disse oprettes på er:

• Opret to simple fritekstvarianter:

prisberegner-variantgruppe-oversigt

• Vælg eventuelt hvordan disse to varianter skal opføre sig ved at konfigurere hver af dem:

rediger-simpel-variant-prisberegner

• Opret produkttype:

produkttype-oversigt-prisberegner

• og skriv eventuelt allerede nu, hvordan produkttypen skal virke (dette kan senere rettes) ved at klikke ind på den nye produkttype via den blå pil:

rediger-produkttype-med-prisberegning

• Opret en vare, hvis denne ikke er oprettet, på normal vis, og husk at tilføje produkttypen, og pris pr. enhed ( i dette tilfælde m2):

vaelg-produkttype-prisberegner

• Tilføj de to simple fritekstvarianter til varen:

tilfoej-simple-varianter-til-prisberegning

• Blev det ikke gjort ved oprettelsen af produkttypen, skrives formlen for prisudregningen (eventuel inklusive validering mv.) ind under den givne produkttype:

rediger-produkttype-med-prisberegning (1)

([[angiv højde i cm]] * [[angiv bredde i cm]]) * #price#

Tip: AltGr tasten bruges til at lave den firkantede parentes

• Når et produkt har fået angivet en produkttype, der indeholder en prisberegning, vil fanebladet priser se således ud:

prisfaneblad-i-admin-prisberegner

Den indtastede stykpris vil pga. prisformularen, være prisen pr. m2.

• Det færdige resultat i shoppen vil se således ud:

prisberegning-frontend-eksempel1

Og med indtastninger i felterne vil prisen beregnes:

prisberegning-frontend-eksempel2

Bemærk:

• Alle variabler er Case Sensitive / forskel på store og små bogstaver

• Der anvendes almindelige matematiske operatorer som / + – *

• Pris angives via variablen: #price#

• Eksempel på prisformular i ovenstående eksempel: (([[bredde]]+[[højde]])*2)*#price#