Star Rating

Generelt

Her laves der indstillinger for funktionen Star Rating. Star Rating giver kunder og brugere mulighed for at at bedømme produkter i shoppen, ved at tildele et antal stjerner (point) mellem 1 og 5. Søgemaskiner kan så medtage disse ratings i deres søgeresultater (Om dette dog rent faktisk sker eller ej kan ikke garanteres).

Indstillinger

starrating

Felt Beskrivelse
Aktivér star rating Bestemmer hvor vidt funktionen skal aktiveres eller ej
Kræv login for rating Bestemmer om det kun er kunder / brugere der er logget ind i shoppen der kan afgive en rating, eller om det er tilladt for alle. Kan feks. benyttes til at forhindre misbrug, eller hvis man ønsker at sikre sig at det er kunder der rent faktisk har købt produktet der afgiver stemmen.
Tillad halve stjerner Her vælges om der må afgives halve stjerner, eller kun hele.
Overskrift Her angives den overskrift der ønskes vist over star rating funktionen.

Det er her muligt at benytte nogle såkaldte “replace-variabler” som erstattes med en for produktet aktuel tekst eller værdi. Mulige variabler er:

[[ProductName]] – Udskriver produktnavnet
[[Rating]] – Udskriver produktets nuværende gennemsnitsbedømmelse
[[Votes]] – Udskriver antallet af stemmer der er afgivet.

Rating tekst Her angives den tekst der ønskes vist umiddelbart under star rating funktionen, når produktet har fået minimum 1 bedømmelse.
Det er her muligt at benytte nogle såkaldte “replace-variabler” som erstattes med en for produktet aktuel tekst eller værdi. Mulige variabler er:[[ProductName]] – Udskriver produktnavnet
[[Rating]] – Udskriver produktets nuværende gennemsnitsbedømmelse
[[Votes]] – Udskriver antallet af stemmer der er afgivet.
Ingen rating afgivet Her angives den tekst der ønskes vist umiddelbart under star rating funktionen, når produktet endnu ikke har modtaget nogen bedømmelse.
Stemme er afgivet Her angives den tekst der ønskes vist umiddelbart under star rating funktionen, når produktet allerede har modtaget en bedømmelse fra den aktuelle IP adresse shoppen åbnes fra.
Login krævet tekst Her angives den tekst der ønskes vist umiddelbart under star rating funktionen, når funktionen “Kræv login for rating” er aktiveret, og kunden endnu ikke er logget ind.

Eksempel

Her vises et eksempel på star rating aktiveret på et produktkort, og nogle af de tilknyttede tekster som kan defineres jvf. indstillingerne ovenfor:

starrating2

Administration af ratings

Administration af ratings sker under Produkter -> Produkt ratings, og er beskrevet i hjælpen HER

Avanceret styling (udskiftning af billeder)

BEMÆRK: Udskiftning af billederne / stjernerne supporteres ikke af DanDomain ud over det der er beskrevet herunder. Det kræver avanceret css kendskab at kunne erstatte billederne, hvorfor det typisk vil skulle gøres af en webdesigner.

Det er muligt via egen css kode at udskifte de standard brugte stjerner i star rating funktionen. Det kunne feks være billeder af popcorn til at anmelde DVD’er, eller at man ønsker at udskifte stjernerne med hjerter. De css classes der benyttes er angivet herunder. Bemærk at de er forskellige alt efter om der tillades halve stjerner eller ej.

o   Product_Rating_Symbols_Clear
o   Product_Rating_LoginToVote_Clear
o   Product_Rating_NoMoreVotesAllowed_Clear

Hvis man ikke tillader halve ratings

o   Product_Rating_Symbols_Idle
o   Product_Rating_Symbols_Active
o   Product_Rating_Symbols_Hover

Hvis man tillader halve ratings

o   Product_Rating_Symbols_Idle_Left
o   Product_Rating_Symbols_Idle_Right
o   Product_Rating_Symbols_Active_Left
o   Product_Rating_Symbols_Active_Right
o   Product_Rating_Symbols_Hover_Left
o   Product_Rating_Symbols_Hover_Right

Et færdigt eksempel på koden, kan se ud som her under. Her udskiftes stjernerne med hjerter, der tillades halve “stjerner” og billedet med hjerterne har stien /images/ratinghearts36x30.png:

BEMÆRK: Det hele er samlet i 1 billede, og koordinaterne i css koden fortæller hvorfra de enkelte dele skal tages. Billedeksemplet med hjerterne kan downloades HER.

Resultatet ser sådan ud:
Ratings04