Favoritikon (Favicon)

Favoritikon (favicon), vises sammen med en URL adresse i adresselinjen. Tilføjes webstedet til sin browsers favoritter, tilføjes ikonet også. Der af navnet favoritikon.

7.1Favicon01

Nedenstående er en kort instruktion i at tilføje et sådant ikon til din DanDomain Webshop.

Grafikfilen (ikonet):

Et favoritikon kan laves på flere måder, men fælles for dem alle er et bestemt format (.ico), en fast størrelse mm. Vi vil ikke her komme nærmere ind på hvordan selve ikonet laves, men der findes masser af information om dette på nettet. Alternativt kan man benytte forskellige hjemmesider som automatisk kan generere en korrekt fil, ud fra et billede man har på sin computer. Et eksempel på en sådan side er:

http://www.favicon.cc

Der er også mulighed for at lave mere avancerede ikoner henvendt direkte til iPhone, Android, desktop browsere osv. Et eksempel på en side der kan hjælpe dig med at danne disse billeder  er:

https://realfavicongenerator.net/

Upload af ikonet:

Når man har sit færdige ikon klar, skal det uploades til shoppen via FTP. Filen skal altid ligge i roden af webstedet. Brugen af FTP er nærmere beskrevet under vores service & support sider HER. Har man kun et sprog i sin butik, anbefales det, at filen altid hedder “favicon.ico”. Har man derimod flere sprog i sin shop, og ønsker forskellige ikoner til de forskellige sprog, skal hver fil have et specifikt navn. Feks. kan anbefales et sigende navn som “favicon_engelsk.ico”.

Opsætning af shoppen (tilføjelse af favicon link):

Tilføjelse af kode til visning af favoritikonet er lidt forskelligt fra browser til browser. For eksempel er det i Internet Wxplorer ikke nødvendigt at tilføje noget kode, hvis bare ikonet hedder favicon.ico, og ligger i roden af webshoppen. Men vil man være helt sikker på at ikonet vises, i flest mulige browsere, anbefales det at tilføje følgende kode under Indstillinger –> Site –> Vælg det aktuelle sprog, for eksempel Dansk. Her indsættes følgende i kodefeltet (IKKE i metatag kode/script feltet):

I dette tilfælde skal “favicon.ico” omskrives til det navn man har givet sin ikon fil, og “mit-domænenavn.dk” erstattes med det domænenavn din shop ligger på. Har man forskellige sprog, og for eksempel uploadet et ikon der hedder “favicon_engelsk.ico” der skal benyttes til et engelsk sprog, erstattes “favicon.ico” med “favicon_engelsk.ico”, og koden/linket indsættes under det engelske sprogs kode/script felt i shoppen.

Visning af ikonet:

Er ovenstående udført korrekt, vil browseren vise dit favoritikon, når man åbner siden. For at se det på computere der allerede har været inde på siden, kan det dog være nødvendigt at slette alle midlertidige internetfiler, slette browseren historie, og evt. fjerne siden fra ens Favoritter. Herefter bør ikonet fremkomme første gang man igen går ind på siden.