Google Webmasterværktøjer

Bekræft site i Google webmasterværktøjer

Mange af Google’s værktøjer og ydelser kræver ofter at siden er bekæftet i deres webmastertools / webmasterværktøjer. For at gøre dette skal man logge ind i deres tool herhttp://www.google.com/webmasters/tools, når man er logget ind vil man kunne tilføje sit site til toolet. Når sitet er tilføjet bliver man præsenteret for følgende:

792-01

Her vil man være nødt til at skifte over til fanen “Alternative metoder”, da upload af html fil til roden af sitet ikke er mulig.

792-02

Under alternative metoder skal man benytte “HTML-tag” som vist på ovenstående billede. Her vil mån få et meta name som skal kopieres og indsættes i shoppen, under indstillinger -> site, i metatag kodefeltet, som vist herunder.

792-03

Tilføjelse af Sitemap filer til Google

Sitemaps er aktiveret på alle DanDomain Webshop servere der kører Webshop version 6.0. Det er automatisk tilkoblet gratis for alle DanDomain Webshop kunder. DanDomain SEO Support anbefaler, at man kører med disse “dynamiske sitemaps”.

For at få glæde af disse filer, skal de tilføjes under googles administrationsdel (Webmaster værktøjer), der hvor man tilføjer sitemaps. Der er en fil for både Varegrupper og Varer, og en tredje der dækker forside, profilside, vilkår og “egne sider”.

De tre filer hedder:

• http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapProducts.asp
  • http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapCategories.asp
  • http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapPages.asp

Teksten markeret med rødt ovenfor skal selvfølgelig erstattes med dit eget domænenavn.

Tjek om sitemaps virker: skriv ovennævnte tre urls ind i din browser og der skal fremkomme et resultat.

Se evt mere her (via video på Youtube):

http://www.youtube.com/watch?v=COcl6ax38IY

Vigtigt for shops med flere sprog

Hvis du har en shop med mere end et sprog, og forskellige domæner tilknyttet sprogene, skal der medsendes et ekstra parameter til de ovennævnte links, for at sørge for at google kun indexerer varer tilknyttet det aktuelle sprog. Parameteret hedder langid=xxx. Et eksempel på et link kunne så være:

http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapProducts.asp?langid=26

Det specifikke id nummer til parameteren kan aflæses under Indstillinger –> Sprog inde under hvert enkelt site:

792-04

Vigtigt for shops med over 50.000 varer eller produktgrupper

Da Google kun kan læse 50.000 “linjer” i en sitemap fil, kan man medsende en parameter der hedder page=#. Medsendes page=1 udskrives de første 50.000, page=2 giver de næste 50.000 osv. Parameteren kan medsendes til sitemap filerne for produkter og produktgrupper:

http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapProducts.asp?page=1

http://www.deres-domain.dk/shop/GoogleSitemapCategories.asp?page=3