Filsalg (modul)

Der findes videohjælp til emnet. Se den ved at klikke her

Generelt

Filsalg bruges, hvis man har produkter som kan downloades efter modtaget betaling, som f.eks. billeder, fonte, elektroniske bøger osv. Systemet fungerer på den måde, at ved køb får kunden tilsendt et link, hvor den købte vare kan downloades.

Varekortet

På varekortet præsenterer man filen kunden skal downloade. Efter køb linkes der til den fil der er valgt under punktet Online fil.

64filsalg01

Filplacering

Filer til brug via filsalgsmodulet skal ALTID placeres i mappen Shopdownloadfiles i mediearkivet.

64filsalg02

Betaling

Under betalingsmetoder kan man vælge om man ønsker den enkelte betalingsmetode, skal kunne bruges ved salg af filer. Det betyder, at man har mulighed for at vælge om kunden med det samme får linket til varen, alt efter hvilken betalingsmetode der er valgt.

64filsalg03

Ikke online betaling

Hvis kunden vælger en “ikke online” betalingsmetode som giro, bankoverførsel osv, ønsker man typisk ikke at give kunden adgang til at downloade filen før man har modtaget betalingen. Dette opnås ved at sørge for at der IKKE er markeret i indstillingen “Anvendes til online salg af filer” på de betalingsmetoder det drejer sig om. Når en kunde så vælger denne betalingsmetode, vil han ikke modtage linket til at kunne downloade den digitale fil. Ved modtagelse af penge/betaling kan man under ordren finde knappen Gensend fil i værktøjslinien, og kunden vil nu få tilsendt en email med linket til filen:

64filsalg04

Online betaling

Benyttes der en standard online betalingsmetode, vil filen kunne downloades direkte fra ordrebekræftelses-siden (Bestil step 4). Derudover vil der være mulighed for at linket til den købte fil fremkommer direkte i kundens email-ordrebekræftelse. Dette skal dog sættes op først, og gøres således:

• Åbn email ordrebekræftelsesskabelonen under Design –> Emailskabeloner –> Ordrebekræftelse Kunde
  • Find det sted på skabelonen, hvor du ønsker at “Download Fil” emneteksten, og linket skal placeres, og sæt markøren der.
  • Indsæt nu variablen %%FILESALE%% (Skrives nøjagtigt som det står)
  • Tilret evt. emneteksten som udskrives sammen med linket under Design –> Tekster/Knapper –> Bestil Step 4 –> Download Fil Link –> Emne
    filsalg2

Tidsbegrænsning af download

Der er mulighed for at tidsbegrænse mulighed for at hente filen, samt styre antallet af maximum mulige downloads. Det gøres under Opsætning –> Shop Indstillinger –> Moduler –> Filsalg

64filsalg06