Topmenu

Kan findes i shoppen her: Design –> Topmenu i venstremenuen:

Her oprettes menupunkter og vælges, hvilken side der linkes til.
Man kan bestemme, hvornår menupunkterne vises:

1) Om de skal vises, kun for B2C-kunder

2) Om de skal vises, kun for erhvervskunder med login (B2B),
samt sortering (fra venstre mod højre).

Ved tryk på:

herefter på:
kan der vælges prædefinerede sider, eller man kan via mediearkivet uploade egne sider:

Menuvisninger:

Felt Beskrivelse
Link (http://) Link til menupunkt
Det er også muligt at linke til en mailadresse, som kunden kan aktivere for at sende en mail. Et sådant link skal se sådan ud:mailto:deres@mailadresse.dk
Bemærk: Hvis du vil linke til en ekstern side eller egen side, kan du læse mere om hvordan her og her
Destination Bestemmer i hvilket vindue linket åbnes. Main hovedvinduet. (samme vindue som forside)Det er muligt at angive andre destinationer, som f.eks. et nyt vindue. Se her.
B2B Angiver om menupunktet skal vises, når B2B kunder er logget ind.
B2C Angiver om menupunktet skal vises for almindelige kunder, når de kommer ind i shoppen.
Sortering Menupunkternes rækkefølge
Forside Vælg menupunkt der skal bruges som forside på shoppen.

Standard menusider

Sidenavn Beskrivelse / funktioner
Profil Filnavn: /shop/profile.html
Siden er en profilside, hvis der ønskes informationer om forretningens profil / forretningsgrundlag mv.
Denne redigeres under Design –> Tekster/knapper –> Profil
Nyheder Filnavn: /shop/news-ALL-1.html
Siden viser varer, der er markeret som nyhed inde på selve varen.
Nyheder kan tillægges forskellige billeder.
Se evt. varer for yderligere. Ønskes visning udelukkende på varer med et specifik periode id, kan tilføjes:
perid=mit-eget-ideksempelvis: productlist.html?news=1&perid=P1
Tilbud Filnavn: /shop/specialoffer-ALL-1.html
Siden viser alle varer der er på tilbud. Se evt. varer for yderligere.
Ønskes visning udelukkende på varer med et specifik periode id, kan tilføjes:
perid=mit-eget-ideksempelvis: productlist.html?specialoffer=1&perid=P1
Tilføj b2b kunde(kræver B2B modul) Filnavn: /shop/addb2b.html
Via denne side kan kunder anmode om at blive oprettet som B2B kunde. (kræver B2B modul)
Vilkår Filnavn: /shop/terms.html
Siden bruges til information om forretningsbetingelser mv.
Den redigeres under:  Design –> Tekster/knapper –> Vilkår
Kurv Filnavn: /shop/basket.html
Denne er direkte link til at få vist indholdet af kurven.
Bestil step 1 Filnavn: /shop/order.html
Side hvor kunden taster kundedata ved gennemførelse af en ordre.
Forside Filnavn: /Shop/frontpage.html
Det er også muligt at benytte en egen forside til shoppen.
Mulige parametre der kan tilføjes forsidelinket:ClearTopSoldCache=1 (frontpage.asp?ClearTopSoldCache=1)ClearTopViewedCache=1 (frontpage.asp?ClearTopViewedCache=1)

Normalt opdateres listen for mest solgte og mest viste vare kun hver 12 time.
Hvis man som shopejer gerne vil tvinge shoppen til at hente en ny liste ind så kan de bruges.
Forside toplister er sprogafhængige, så det er antal solgte per sprog der vises i toplisterne.

B2B Log ud(kræver B2B modul) Filnavn: /shop/b2blogin.html?Logout=1
Denne er direkte link til at logge ud, når B2B kunder allerede er logget ind.
B2B Log ind(kræver B2B modul) Filnavn: /shop/b2blogin.html
Her vises login billedet, hvor der skal tastes brugernavn og password.
Email Denne er blot en hjælp til at huske “mailto:” koden, for direkte link til en mail adresse. Fx. vil koden se således ud, for at sende til support@dandomain.dk:   mailto:support@dandomain.dk
Mest Viste varer Topliste Filnavn: productlist.html?Toplist=1&TopListCount=10&TopListType=1

Denne viser de mest viste varer. Bemærk, parameter for antal kan ændres ved at skifte tallet: 10 ud med noget andet, for den paramter kaldet: TopListCount
Der er tilføjet nogen få parametre til forsiden i shoppen:

ClearTopViewedCache=1 (frontpage.html?ClearTopViewedCache=1)

Toplister er også sprog afhængige, så det eksempelvis er antal viste per sprog der vises i top listerne.

Mest Solgte varer Topliste Filnavn: productlist.html?Toplist=1&TopListCount=10&TopListType=2

Denne viser, top 10 antal solgte  varer i forretningen. Visningen og layout på denne sker via varelistedesignet.
Bemærk, parameter for antal kan ændres ved at skifte tallet: 10 ud med noget andet, for den parameter kaldet: TopListCount
Der er tilføjet nogle få parametre til forsiden i shoppen:

ClearTopSoldCache=1 (frontpage.hmtl?ClearTopSoldCache=1)
Toplister er også sprog afhængige, så det eksempelvis er antal viste per sprog der vises i toplisterne.
Toplister er sprogafhængige, så det er antal solgte per sprog der vises i toplisterne.

Avanceret søgning Filnavn: /shop/AdvSearch.html

Avanceret søgning giver mulighed for at benytte diverse kriterier for søgningen. Eksempelvis om der skal søges på både varenummer, varenavn, om søgningen skal være tilbudsvarer mv.

Kundecenter Filnavn: /shop/Customer.html

Denne angiver direkte link til at logge ind i shoppens kundecenter, såfremt modulet er tilknyttet shoppen. Se evt her omkring kundecentret

Kundefavoritter Filnavn: /shop/Favorites.html

Parametre: Show=1  og Cookiesync=1. Hvis der tilføjes parametren Show=1 er det en angivelse af at favoritlisten skal vises. Cookiesync gør at de evt. varer mv. der er lagt på ønskelisten af kunder, men som ikke er logget ind endnu, vil kunne trække listen ud fra en temporær cookie. Det anbefales i linket at bruge parametren Cookiesync=1, som også bliver sat ind når linket vælges direkte i menuen.

Læs en uddybende vejledning under Kundefavoritter

Siderne redigeres under: Design –> Tekster/knapper  eller under Design –> Skins