Salgsrabat for produkter med typemoms

Hvad er typemoms?

I shoppen har du mulighed for at oprette produkttyper, som giver dig mulighed for at angive en specifik momssats for hvert leveringsland, og derefter tilføje det til enkeltvarer.

For danske varer, bliver denne funktion typisk benyttet til brugte varer, som skal sælges med 0% moms. Læs mere om produkttyper her.

Hvis du ikke benytter typemoms, behøver du ikke læse videre.

 

Hvorfor er der behov for at ændre beregning?

Inden shopopdateringen til version 8.4.69 blev alle rabatter beregnet med leveringslandets standard momssats. For danske kunder ville det altid være 25%.
Det skaber en regnskabsmæssig forkert situation, hvis der er uoverensstemmelse mellem momsprocenten på rabatten og momsprocenten på ordrelinjerne.
I eksemplet herunder er det vist ved at have en varelinje på 100 kroner, med 0% moms og 100 kroner i rabat med 25% moms, hvor totalen vil stemme, men resultere i et negativt momsbeløb:

Et andet eksempel hvor der gives 10 procent i rabat, ville resultere i for meget rabat, da rabatterne ville blive beregnet med 25% moms, selvom der er en mindre momsprocent på nogle af varelinjerne:

 

Sådan ser den nye beregning ud

Ændringen består i at opdele rabatten, så der oprettes flere rabatlinjer der matcher momsprocenten på de varelinjer der er tilføjet ordren. I nedenstående eksempel er der tilføjet 3 varer med hver sin momsprocent, og givet 10% rabat på hele ordren.

Når det kommer til faste rabat beløb, deles rabatten stadig op i rabatlinjer der matcher momsprocenten på varelinjerne, men benytter os af en fordelingsnøgle, så de dyreste varelinjer, vil trække den største procentdel af rabatten, når der beregnes moms for ordren.
Se eksempel herunder, hvor der er to vartelinjer der vægter forskelligt og med forskellige momsprocenter, og der gives 500 kr. i fast rabat.

 

Visning af momsprocent på rabatvarelinjer

Hvis man ønsker momsprocent nedskrevet på rabatvarelinjerne, skal man benytte sig af variablen [[VatPercentage]], der skal indskrives i feltet rabattekst som vist på billedet herunder


Du finder dokumentationen til Dandomain Webshop her: https://webshop-help.dandomain.dk x