Pakkerabat

Pakkerabatter giver mulighed for at kombinere x antal varer fra en produktgruppe, som så tilsammen udløser en fastsat rabat. Rabatten kan gives som en “total pakkepris”, eller som en procentsats af købsbeløbet for pakken. Pakkerabatter opsættes under Produkter –> Salgsrabat –> Fanebladet Pakke tilbuds rabat:

555pakkerabat01

00tilfoej : Opretter en ny pakke rabat

551salgsrabat02 : Redigerer en allerede oprettet rabat

– Pakke tilbudsrabatter kan modsat den generelle salgsrabat findes flere gange i kurven
– En pakke tilbudsrabat kan godt findes i kurven sammen med den generelle salgsrabat

Opsætning / Redigering

Opret en ny pakke rabat ved at klikke Produkter –> Salgsrabat –> Fanebladet Pakke tilbuds rabat, og så “Tilføj”. Følgende skærmbillede vises så:

555pakkerabat02

Type Her bestemmes det hvilken type rabat der oprettes. Det kan enten være en pakke tilbuds rabat, eller en generel salgsrabat. Alle beskrivelser herunder forudsætter at man har valgt “Pakke tilbuds rabat”.
Notat Her kan der tilknyttes et notat til rabatten. Notatet benyttes kun internt i shop administrationen.
Pakke pris/rabat Her bestemmes rabattens størrelse, via en af to følgende måder:
Totalpris for pakke: Vælges denne, skal man angive præcist hvad x antal af varen totalt skal koste. Dette bruges feks. til “1 styk 39.95, tag 3 for 100,-“. Bemærk at beløbet her indtastes eksl. moms.Procent rabat af varepris: Vælges denne, skal man angive en procentsats, som fratrækkes de varer der tilsammen udløser rabatten. Dette bruges feks. til “Tag 2 og spar 30%”
Produkter pr. pakke Bestemmer hvor mange produkter der skal til for at udløse pakke rabatten
Tilladt antal pakker pr. ordre Her angives hvor mange gange en given pakketilbuds rabat må udløses pr. ordre. Dette betyder IKKE at rabatten kommer til at ligge flere gange i kurven, men er bestemmende for rabattens beløb. Altså for hvor mange produkter rabatten må blive beregnet ud fra, set i hele “pakker”.
Rabattekst Rabat teksten som vises i kurven, og på kundens ordrebekræftelse
Rabatvarenummer Her kan man tilknytte et rabatvarenummer. Benyttes primært til ERP systemer.
Benyttes af Bestemmer hvem der kan udløse rabatten
Udeluk varer på tilbud Bestemmer om allerede nedsatte (tilbuds) varer må indgå i den totale mængde varer der skal til for at udløse pakkerabatten
Vælg periode Her kan der tilknyttes en periode, for hvilken pakke tilbuddet er gældende

Efter udfyldning af ovenstående felter, trykkes der Gem, hvorefter følgende felt synliggøres (feltet er synligt fra start hvis man redigerer en allerede eksisterende rabat):

555pakkerabat03

Her vælges der via knappen 555pakkerabat04 hvilke produktgrupper tilbuddene skal gælde for. Det er altså alle varer i disse produktgrupper, der tilsammen kan udløse rabatten. Også på tværs af de enkelte grupper.

BEMÆRK: Der kan ikke vælges en hovedgruppe, og så tilknytte rabatten alle undergrupper. Man SKAL vælge den sidste gruppe i hierakiet. Altså selve den gruppe som produktet ligger i.

Tip:

Hvis man ønsker at kombinere enkelte produkter på tværs af flere grupper, kan man med fordel oprette en ny produktgruppe til rabatten, som man så kobler de specifikker produkter på. Denne gruppe kan man så evt. vælge at skjule.

Det vil altså sige at man i den skjulte produktgruppe har tilknyttet en række produkter, som på tværs af forskellige grupper, skal udløse en pakkerabat. På den måde kan man undgå at det er alle produkter i en gruppe man inkluderer i en pakkerabat.