Produktsegmenter

Med Produktsegmenter kan man filtrere produkter og produktgrupper i frontend. Hermed kan kunder vælge kun at få vist et bestemt segment af produktgrupper eller produkter. Segmentet virker altså som et filter når der vises varelister, således at kun produkter der tilhører et givent segment vises når kunden klikker sig igennem produktgrupperne.

Segment ALLE vises ved at dropdown boksen er tom (se eksempel længere nede på siden).

Eksempelvis: Hvis der ønskes oprettet et valg for kunder som kun ønsker at se “Mørk Chokolade”. Ved valg af dette, vises kun produktgrupper og varer der er tilknyttet dette segment.

527psegment01

Opsætning:

Først skal segmenterne oprettes under Produkter –> Produktsegmenter
Tryk på 527psegment02, herefter vises nedenstående vindue:

rediger-produktsegment

Brug af produktsegmenter på produktniveau:

Dernæst tilføjes et segment til en vare:
Find den vare der skal tilføjes til segmentet, og dernæst fanebladet Produktsegmenter som vist her:

fanebladet-produktsegmenter-gruppevalg

Ved dobbeltklik på det ønskede segment under Mulige Segmenter, vælges det ønskede segment.

Brug af produktsegmenter på produktgruppeniveau

For at tilføje produktsegmenter på hele varegrupper, redigeres eller oprettes den varegruppe segmenterne skal tilføjes, hvorefter typen vælges:

produktsegmentvalg-varegruppe

Ved dobbeltklik på det ønskede segment under Mulige Segmenter, vælges det ønskede segment.

Indsættelse af segmentvælger

For at indsætte segmentvælgeren i topmenuen, indsættes følgende kode under Design –> Tekster/knapper –> Topmenu –> Kodefelt:

indsaetning-af-variabel-segmentering

Variablen laver herefter en dropdownbox i shoppen:

produktsegment-eksempel-i-shop

Bemærkninger

– Segmenter kan vælges automatisk i frontend, altså i forretningen,  via URL parametren “segment=xxx”
Eksempel: shop.shopkursus.dk/shop/nestle-7c1.html&segment=3
– Valgte segmenter kan nulstilles automatisk i frontend via URL parametren “clearsegments=1”
Eksempel: shop.shopkursus.dk/shop/nestle-7c1.html&clearsegments=1