Søgning

Findes i shoppen her: Indstillinger –> Shopindstillinger –> Fanebladet Produkter

Generelt

Der er i shoppen mulighed for at lave søgninger på de produkter shoppen indeholder. Der findes 2 typer søgning, kaldet den simple og avancerede søgning. Den simple søgning søger i følgende felter:

• Søgeord
  • Leverandørnummer
  • Produktnummer
  • Produktnavn
  • Kort beskrivelse
  • Lang beskrivelse 1
  • Variant navn

Den avancerede søgning søger ALTID i følgende to felter:

• Søgeord

• Leverandørnummer

Derudover bestemmer man selv hvad den avancerede søgning skal søge på, enten via shoppens indbyggede side til avanceret søgning (som kan kaldes via www.mit-domæne.dk/shop/AdvSearch.html), eller ved selv at generere et link som beskrevet HER. Det kunne for eksempel være at man kun ønsker at søge i nyheder, tilbud eller noget helt andet.

BEMÆRK: Når der laves en avanceret søgning i shoppen, genereres der på serveren først en liste med maximalt 500 resultater som matcher det søgeord der søges på. Ud fra denne liste laves der så en yderligere søgning med de parametre man måtte have angivet, så som pris osv. Det vil altså sige at hvis der laves en meget generel søgning som genererer over 500 hits på søgeordet alene, så vil man kunne opleve at visse varer ikke er med i det endelige resultat.

Søgnings indstilllinger

Felt  Beskrivelse
Søgningstype Normal søgning: Den generelle søgefunktion som beskrevet her på siden

Vægtet søgning: Bruges ifbm produktfilter på søgeresultatsiden. Er denne aktiveret vil der blive set bort fra produkterne egen sorteringsprioritet som benyttes ved “Normal søgning”. I stedet vil produkter der indeholder søgeordet i enten produktnummer eller leverandør produktnummer blive boosted over produkter hvor søgeordet findes i produktnavn, søgeord, kort beskrivelse eller lang beskrivelse.

Opdaoduktnummer blive ter søgeindeks Søgeindekset opdateres én gang i døgnet, men kan tvinges til det ved at markere med flueben og trykke manuel13

Efter opdatering, vil første søgning gå lidt langsommere end normalt.

Søgning på flere ord AND: søgning skal indeholde ALLE angivne ord.
Eksempelvis skal der søges på “Rose saks” for at finde et produkt der hedder “Rose saks”

OR: søgning blot skal indeholde ét af ordene, og søger man på rose, vil produktet “Rose saks” stadig blive vist.
Match tekst somTekst indeholder: Vil vise resultater der indeholder en stump eller forekomst af et ord.
eksempelvis vil en søgning på “bold”, finde et et produkt der hedder “fodbold”.

Hele ord: Vil kun vise produkter som matcher det søgte ord helt, eksempelvis skal der skrives fodbold for at finde produktet “fodbold”.Vis variantprodukter.
Variantprodukter medtages i søgeresultater.
Når der skiftes mellem vis/vis ikke skal søgedatabasen opdateres før ændringen træder i kraft. Derfor skal “Opdater søgeindeks” markeres, når der laves en ændring i denne indstilling.

Felter der søges i:

Produktnavn
produktnummer
leverandørvarenummer
varianter
kort beskrivelse
lang beskrivelse
søgeord

Der er mulighed for at anvende en mere avanceret søgning Læs mere her.

Beskyttelse mod søgeangreb (CAPTCHA)

Shoppen har en indbygget beskyttelse mod såkaldte “søgeangeb”. Et søgeangreb består feks. i noget ondsindet kode, der i shoppen laver enorme mængder søgninger meget hurtigt efter hinanden. Dette vil kunne påvirke ydelsen af en shop betragteligt, og genere andre handlende. Ønskes funktionen ikke aktiveret, kan den deaktiveres for en eller flere IP adresser via shoppens IP filter (Læs evt. mereHER).

Beskyttelsen virker på følgende måde, og alt forudsætter at søgningen sker fra samme IP adresse:

1. Der kan frit laves 20 søgninger fra samme IP adresse
  2. På de næste 30 søgninger, vil der minimum skulle gå 1 sekund mellem søgningerne, og kunden vil se en skærm hvor de bliver bedt om at vente et øjeblik:captcha_01
  3. Ved søgning nummer 50, og hver yderligere 50 derudover (Altså ved 50, 100, 150 osv) vises en såkaldt CAPTCHA som skal udfyldes for at verificere at det er en person og ikke en “bot” der laver søgningerne:
    captcha_02
  4. For hver yderligere 50 søgninger, øges tiden med 1 sekund. Det vil sige at fra 50-100 er tiden 2 sekunder, fra 100-150 er tiden 3 sekunder osv.

Det er vigtigt at bemærke at en søgning ikke kun gælder når der indtastes et søgeord, og der trykkes “Søg”. Det vil også gælde som en søgning hvis et søgeresultat feks. genererer en liste med 10 sider, og der trykkes frem og tilbage mellem disse sider. Hvert sideskifte tæller så som en søgning.
Registreringen af antal søgninger nulstilles for alle IP adresser hver nat, hvorefter ovenstående gælder forfra, med 20 frie søgninger igen, osv…
Ønskes funktionen ikke aktiveret, kan den deaktiveres for en eller fler IP adresser via shoppens IP filter (Læs evt. mere HER).

Full Text Search (Kun for kunder med egen shop server)

Kunder med egen shopserver har mulighed for at benytte en alternativ søgningsform i shoppen. Muligheden hedder “Full Text Search”, og kan kun aktiveres ved at sende DanDomain en fuldmagt hvori vi bedes aktivere dette. Der er dog forskellige fordele og ulemper forbundet med at aktivere denne type søgning, så derfor er det vigtigt at tage stilling til disse inden beslutningen tages. Herunder er listet de kendte fordele og ulemper der er.

Fordele:

• Bedre performance
  • Prioritering af søgeresultater
  • Automatisk opdatering af søgeindekset hvert 5. minut

Ulemper:

• Manglende leading wildcard. Eksempel: “Hest” ikke kan findes hvis man søger på “est”
  • Det er ikke muligt at søge på enkelte tegn. Eksempel: En søgning på “Amazon Kindle 3” vil søge på “Amazon Kindle”
  • Der er problemer med brugen af specialtegn som feks. “/”