Ny Rapport

Generelt

Opret en nye rapporter, ved at trykke Rapporter –> Ny Rapport

651nyrapport01

Forklaring af de forskellige punkter i rapportdesigneren nedenfor.

1 Søgekriterier Her vælges søgekriterier. Det kan f.eks. være at man vil søge på kunde / B2B Gruppe / Bestemt B2B gruppe. På den måde kan man målrette søgningen.

2 Produktgruppe(-r) Derl søges i alle produktgrupper, eller man kan udvælge en specifik gruppe der skal søges i.

3 Parametre Her vises de parametre man ønsker. Hvis vi bruger eksemplet med B2B grupper, kan man her vælge at man kun vil have vist kunder fra en bestemt B2B gruppe.

Parametre afhænger således af de valgte søgekriterier.

4 Felter at rette Her vælges, hvilket felt man ønsker at kunne rette, når rapporten er lavet.

Desuden kan der vælges stigende eller faldende sortering samt, hvor mange varer der ønskes vist på en gang.

For at oprette en ny rapport kan følgende eksempel følges:

• Start med at vælge søgekriterie. Her har vi brug for information om produkter, hvorfor der trykkes Produkt. Nu navigeres via søgekriterierne til vi har fundet en rapport der giver et overblik over alle varer der har en pris.

651nyrapport02

651nyrapport03

651nyrapport04

I bunden vises valgte søgekriterier. Fortrydes valg, kan pilen der peger til venstre gå et step tilbage. I ovenstående eksempel er der valgt alle valuta som parameter og valgt, at feltet Stk pris skal være det felt der kan rettes.

• Når rapportens indstillinger er valgt trykkes 65rapporter02 og rapporten vises:

651nyrapport05

• Desuden, vises information om rapporten. For at gemme rapporten, navngives den. Man kan tilføje en kort beskrivelse af rapporten. Det også muligt at gemmes med parameter værdier

651nyrapport06

• Den nye rapportkørsel kan nu ses under Faste rapporter i menuen Vis Rapporter

651nyrapport07

Eksempel: Udtræk af lager og kostpris til brug ved årlig status

Et godt eksempel på brug af rapportmodulet, er udtræk af lagerstatus og kostpris, så disse let kan overføres til et excel-ark. Det gøres som følger:

1. Klik Rapporter

2. Vælg Ny Rapport

3. Vælg Produkt

651nyrapport08

4. Vælg Lager

651nyrapport09

5. Vælg På lager

6. Vælg om rapporten skal indeholde Alle Produktgrupper, eller en Specifik produktgruppe

7. Vælg sproget hvorfra varernes lagerstatus skal trækkes

8. I Felter at rette vælges Lager, og en evt. sorteringsrækkefølge vælges, hvis det ønskes.

9. Start rapportkørslen

651nyrapport10

10. Lagerantal udskrives nu, sammen med kostprisen

11. Klik Exporter til Excel for at starte eksporten af excel-filen, til videre forarbejdning i Excel

651nyrapport11

12: Vælg nu Open / Åben for at åbne filen i excel med det samme, eller Save / Gem for at gemme filen lokalt til senere brug (afhængig af hvilken browser du bruger)

image629