Statisk cache

Med statisk cache kan du definere hvor længe en kundes browser bruger en cachet version af statiske elementer som f.eks billedfiler, JavaScript-filer, CSS-filer o.lign.

Fordelen ved dette er at; når en kunde besøger shoppen igen vil det kræve mindre trafik og derved give bedre svartid. Det vil dog også betyde at hvis der ændres billeder, så vil kunder ikke nødvendigvis kunne se ændringen før deres statiske cache udløber.

Bemærk at cachen er afhængig af elementets navn, så hvis du f.eks skifter et produktbillede til et helt nyt (med et andet navn), så vil der ikke blive hentet cachet indhold for det element.

Der kan læses mere om Google’s anbefalinger til det her: https://developers.google.com/speed/docs/insights/LeverageBrowserCaching

Øvrige cache indstillinger:

Nedenstående indstillinger tidsbestemmer levetiden på servercache. Servercache kan ryddes ved at kalde URL’en med parameteren ?clearcache=1 (f.eks. /shop/specialoffer-all-1.html?clearcache=1)

• Gem sideindhold for nyheder og tilbud i
    Servercaching af nyheds- og tilbudsvarelisterne /shop/news-all-1.html og /shop/specialoffer-all-1.html.
  • Gem sideindhold for varelister i
    Servercaching af alle øvrige varelister undtagen tilbud og nyheder.
  • Gem sideindhold for produktmenu i
    Servercaching af shoppens produktmenu. Særligt brugbart hvis man har mange produktkategorier.
  • Gem sideindhold for forside i
    Servercaching af shoppens forside. Særligt brugbart hvis man viser mange produkter på forsiden.
  • Gem sideindhold for produktdetaljer
    Servercaching af produkter. Cache opdateres hver gang produktet gemmes i shopadministrationen eller der f.eks. sker en ændring af produktets lager. Vises der f.eks. relaterede produkter på produktet, kan det relaterede produkt være udsolgt siden produktets sidste cacheopdatering, hvilket kan resultere i redirects til forsiden/visning af udsolgte produkter.

Periodestyring og cache (vigtigt)

Hvis du benytter periodestyring i forbindelse med Black Friday og andre udsalg, så skal du sørge for at cachen opdateres da ændringerne ellers ikke vil slå igennem ude på shoppen.
Benytter du statisk cache skal du sørge for at sætte en minimum værdi i de berørte felter, f.eks. 1 min omkring tidspunktet for gennemslaget af din periodestyring.