Forsendelse

Kan findes i shoppen her: Indstillinger –> Forsendelse
  1. Generelt
  2. Oprettelse af ny forsendelsesmetode
  3. Opsætning af vægtgrænser (Redigering af forsendelsesmetode)
  4. GLS Pakkeshop
  5. SwipBox

Generelt

Under Indstillinger –> Forsendelse oprettes forsendelsesmetoder der skal kunne bruges i webshoppen.
Nye metoder oprettes ved at klikke på ikonet tilfoej i toppen af skærmen. Eksisterende forsendelsesmetoder kan slettes ved at sætte en markering i kolonnen Slet, og trykke sletknap.

forsendelse3

På oversigten ses, forsendelsesmetodens navn og tilhørende tekst. Desuden kan man se hvilke kundegrupper der kan benytte metoden, og hvilken sortering/prioritet metoderne er tildelt.

Opret af ny forsendelsesmetode:

For at oprette en ny forsendelsesmetode, går du ind under Indstillinger –> Forsendelse, og trykker på tilfoej. Nedenstående skærmbillede vises. De forskellige punkter er beskrevet lige under

opret_forsendelse

Overskrift Beskrivelse
ID Når forsendelsesmetoden er gemt, vil metodens ID vises her, til brug med feks. regler/filtre
Forsendelsesmetode navn Navn på forsendelsesmetoden, som det fremkommer i shoppen.

Tip: Hvis man ønsker at indsætte et billede som illustrerer forsendelsesmetoden, kan dette gøres via HTML direkte i indtastningsfeltet. Hvis man for eksempel har et billede i mediearkivet der hedder “postdanmarklogo.gif” som skal vises før navnet “Post Danmark” vil man kunne indtaste følgende i feltet:

<img src=”/images/postdanmarklogo.gif”> Post Danmark

Forsendelsesmetode notat Kort beskrivende tekst der vises under forsendelsesmetodenavnet i shoppen (på bestil step 2).
Beregn moms af forsendelsesgebyr Her tilvælges om shoppen skal tillægge moms til forsendelsesgebyret.
Fragtfri grænse aktiv Man kan her sætte en fragtfri grænse op for denne forsendelsesmetode. Grænsen vil så kun gælde de leveringslande som er tilknyttet denne specifikke metode, modsat den generelle fragtfri grænse som også kan sættes op andetsteds i shoppen.
Fragtfri ved køb over Har man valgt at have Fragtfri grænse aktiv, bestemmes her hvilket beløb der skal udløse denne. Beløbet indtastes i standard valutaen eksklusive moms.
Beløbet der tages udgangspunkt i for at udløse den fragtfri levering, er det totale beløb i kurven EFTER eventuelle salgsrabatter og gavekort er fratrukket.
Bemærk også at der på hvert enkelt produkt er mulighed for at bestemme om det skal tælle med i den totale sum som den fragtfri grænse beregnes ud fra. Det gøres på produktfanebladet Generelt.
Pris pr. kg. over højeste vægtgrænse Her angives en kilopris som bruges til at beregne prisen for resterende kilo ud over den højeste grænse/pris man har indtastet under Vægtgrænser (Se Opsætning af vægtgrænser)
Deaktivere over højeste vægtgrænse Giver mulighed for at deaktivere forsendelsesmetoden over en given vægtgrænse. Dette kunne feks. bruges hvis firmaet man benytter kun fragter pakker op til en vis grænse.

BEMÆRKHvis denne er aktiveret, og der ikke er oprettet nogle vægtgrænser, vil forsendelsesmetoden ikke kunne vises!

Hvis forsendelsesmetoden er valgt som standard for leveringslandet, men indholdet af kurven overskrider den højeste vægtgrænse, vælges i stedet den forsendelsesmetode med den laveste sorteringsprioritet.

Forsendelsesmetode kan benyttes af Vælg hvilken B2B gruppe der kan benytte forsendelsesmetoden. Som standard kan de benyttes af Alle. Feltet vises kun hvis man har tilknyttet B2B modulet til sin shop.
Forsendelsessmetode ikon (vises kun i adm.) Vælg et ikon fra mediearkivet som vises på ordre oversigten på ordre som benytter forsendelses metoden
Forsendelsesmetode billede(vises i frontend) Vælg et billede fra mediearkivet som vises ved forsendelses metoden i bestillingsflowet.
Sortering Angiver hvilken sortering forsendelsesmetoden skal vises i i forhold til andre metoder. Har de alle samme værdi, vil de blive sorteret alfabetisk.
Regler/filtre Her kan tilknyttes eventuelt oprettede filtre. Læs mere HER
Vælg forsendelsesløsning Her kan vælges mellem flere forskellige leveringsmuligheder i shoppen. De forskellige forsendelsesmetoder kræver særskilt aftale med den specifikke leverandør.

PostDanmark (Pacsoft online):
Giver mulighed for at tilknytte PostDanmark services til forsendelsesmetoden (Omdeling, valgfrit afhentningssted m.v.), samt at benytte automatisk label eksport til PacSoft Online systemet. Se mere om PostDanmark Pacsoft services og opsætning HER.
Hvis man ønsker at benytte shoppens indbyggede mulighed for at fremsende tracking-nummer mails til kunden, kan dette lade sig gøre automatisk med PostDanmark som forsendelsesløsning.

GLS Pakkeshop:
Ved valg af denne forsendelsesløsning, vil shoppen automatisk give kunden en liste med GLS pakkeshops til brug for afhentning af pakken.
Listen med pakkeshops trækkes ud fra kundens indtastede postnummer.
Se mere om GLS Pakkeshop HER.

SwipBox:
Ved valg af denne forsendelsesløsning, trækkes der automatisk en liste med Swipbox pakkebokse placeret i Dansk supermarked butikker.
Listen genereres ved hjælp af kundens indtastede postnummer.
Se mere om SwipBox HER.

Mulige leveringslande Her vises de muligheder man har for at vælge leveringslande der skal tilknyttes forsendelsesmetoden. Landene tilknyttes ved at dobbelt klikke på navnet, hvorefter det vil blive flyttet over under “Valgte Leveringslande”. Det er så kun kunder fra disse lande der vil få vist denne metode.

Alle landene der vises på listen, er de samme lande som er oprettet under Indstillinger –> Leveringslande

Valgte leveringslande Her vises de lande der er valgt, som må have lov at benytte denne metode. For at fravælge landet, dobbelt klikkes der på navnet, hvor efter det vil flyttes hen under Mulige leveringslande i stedet.

Efter de indledende ting er udfyldt, trykkes manuel13, og billedet vil udvides med muligheden for at oprette vægtgrænser og priser for disse.

Oprettelse af vægtgrænser / Redigering af forsendelsesmetode:

For at redigere en allerede oprettet forsendelsesmetode, og tilknytte vægtgrænser, klikker man på ikonet Ret_template_ikon
ud for forsendelsesmetodens navn, som vises på oversigten under Indstillinger –>Forsendelse.

Har man netop oprettet metoden efter anvisningerne ovenfor i punktet “Oprettelse af ny forsendelsesmetode” vises nedenstående automatisk.

Forskellen på når man opretter en ny, eller redigerer en eksisterende metode, er muligheden for at oprette vægtgrænser. Nye grænser oprettes via ikonet plus til højre i skærmen, under Vægtgrænse.

forsendelse4

Vægtgrænserne skal forstås som “Til og med” den angivede værdi. I eksemplet herover vil varer fra 0 op til 1 kilo altså koste 42,50. Varekøb op til og med 5 kilo vil koste 46,50, og så videre.
Alle øvrige indstillingsmuligheder er beskrevet længere oppe på siden, under Oprettelse af ny forsendelsesmetode.
Man kan desuden bruge vægten som en slags filter for forsendelsesmetoderne.
F.eks. kan det være at man sælger nogle uhåndterlige varer der ikke kan sendes med Post Danmark, men kun kan sendes med fragtmand.
Her kan man på selve varen angive en “kunstig” høj vægt, f.eks. 1000 kg. eller lign.

Dernæst opsætter man forsendelsesmetoderne så de kan bruges.
Dette gøres ved at deaktivere Post Danmark forsendelsesmetoden over højeste vægtgrænse,
og lave en ny forsendelsesmetode, hvor vægten så kan gå op over 1000 kg.

GLS Pakkeshop

Før du kan begynde at sende pakker med GLS, skal du have en aftale med GLS.
Du kan kontakte GLS på mail:info@gls-denmark.com eller telefon: eller telefon: 76 33 11 11

Bemærk du skal sende minimum 300 pakker / år for at kunne blive oprettet som kunde hos GLS.
Har du under 300 pakker om året kan du indlevere dine pakker i en GLS Pakke shop.

Her finder du den nærmeste pakke shop: https://gls-group.eu/DK/da/depoter-gls-pakke-shops

GLS Pakkeshop giver kunden mulighed for at vælge at få sin ordre leveret hos en af de GLS Pakkeshops der ligger nærmest kundens postnummer/adresse, eller en eventuel alternativ leveringsadresses postnummer/adresse. Kunden vil ved valg af GLS forsendelsesmetoden, blive præsenteret for de 10 nærmeste GLS Pakkeshops, hvor ordren vil kunne afhentes.

Kan kundens adresse ikke genkendes som “gyldig”, eller leveringslandet er et andet end Danmark, vil forsendelsesmetoden være skjult.

Opsætningen af en GLS Pakkeshop forsendelsesmetode sker som ved oprettelsen af en hvilken som helst anden forsendelsesmetode, dog med den ene ændring at man i feltet “Vælg forsendelsesløsning” vælger “GLS”:

forsendelse5

Når kunden har udfyldt sine adresse oplysninger på “Bestil Step 1, viderestilles der til Bestil Step 2 hvor der laves valg af forsendelses og betalingsmetode. Her vil kunden kunne vælge forsendelsesmetoden man har oprettet som GLS Pakkeshop, og ud fra kundens postnummer og adresse vises så de valgmuligheder der tilbydes for afhentning af pakken:

forsendelse6

BEMÆRK: Har kunden valgt en alternativ leveringsadresse, vil det være data fra denne adresse valgmulighederne vises ud fra, og pakkeshoppen der vælges vil erstatte kundens indtastede leveringsadresse på ordrebekræftelse mm.

GLS forsendelsesmetoden kommer IKKE frem, hvis ikke adressen genkendes som en gyldig adresse.
GLS forsendelser kan kun leveres, hvis leveringslandet er Danmark

SwipBox

Før SwipBox kan anvendes, kræves der en aftale med SwipBox A/S.
Få mere information på http://www.swipbox.com/
Alternativt kan der ringes til 70 20 40 64, eller brug formularen til tilmelding som webshop:
http://www.swipbox.com/

Listen med SwipBox pakkebokse i Danmark kan ses her:
http://www.swipbox.dk/find_swipbox

For at SwipBox er aktiveret på shoppen, skal SwipBox API nøglen indtastes under Indstillinger –> Admin brugere, se mere HER.
Efter valg af SwipBox som forsendelsesløsning,
vil du også få mulighed for at vælge hvilken boks(kasse) størrelse, der skal bruges som standard for forsendelsesmetoden:

swipbox1

For kunden vil valg af herefter SwipBox se således ud:

swipbox2

Læs mere om brugen af SwipBox i forbindelse med ordrebehandling her