Eksempel 1: Forside skabelon

Generelt

Eksemplet her beskriver hvordan man skridt for skridt kan oprette en egen forside skabelon med tilhørende underskabelon for de enkelte produkter, og tilknytte den til shoppen. Eksemplet tager udgangspunkt i den predefinerede forsideskabelon samt forside vareinfo skabelon.

Oprettelse af forside skabelon

Oprettelse af hoved (Parent) skabelonen:

 1. Klik ind under Design –> Egne sider og klik “Opret side” i toppen af skærmen
 2. Udfyld feltet “Sidenavn” med det navn du ønsker at give hovedskabelonen, og brug rullegardin menuen til at vælge sidetypen “Forsideskabelon”. Gå videre ved at trykke “Gem”.
 3. Editoren fremkommer nu med et tomt indhold, klar til at indsætte den predefinerede skabelon, eller variabler enkeltvis.
 4. Indsæt den predefinerede skabelon via ikonet 685-01 (Skabeloner). En pop-up fremkommer, og her vælges “Frontpage template #1”
 5. I editoren ses nu de forskellige variabler der udgør skabelonen. De kan alle slettes, flyttes og nye kan tilføjes efter behov (Via ikonet “Indsæt Variabler”). Derudover kan der laves almindelig redigering med tabeller osv. Tabeller kan med fordel benyttes til at give margin osv. omkring hvert enkelt billede / link.
 6. Når det ønskede resultat er nået, afsluttes ved at trykke “Gem”.

Oprettelse af under (Child) skabelonen:

 1. Hvis der skal vises produkter direkte på forsiden skal der defineres en skabelon for visningen af hvert enkelt produkt. Klik ind under Design –> Egne sider og klik “Opret side” i toppen af skærme
 2. Udfyld feltet “Sidenavn” med det navn du ønsker at give underskabelonen, og brug rullegardin menuen til at vælge sidetypen “–Forside vareinfo skabelon”. Gå videre ved at trykke “Gem”.
 3. Editoren fremkommer nu med et tomt indhold, klar til at indsætte den predefinerede skabelon, eller variabler enkeltvis.
 4. Indsæt den predefinerede skabelon via ikonet 685-01 (Skabeloner). En pop-up fremkommer, og her vælges “Frontpage info template #1”
 5. Som i oprettelsen af hoved skabelonen, ses nu de forskellige variabler der udgør underskabelonen. De kan slettes, flyttes og nye kan tilføjes efter behov (Via ikonet “Indsæt Variabler”). I feltet “Produktkolonner” vælges det antal produkter der skal vises side om side. Ønsker man produkter kun i den ene side af shoppen vælges typisk 1, men ønskes produkter fordelt på hele forsiden vælges typisk en værdi på 2 eller derover. Når det ønskede resultat er nået, afsluttes ved at trykke “Gem”.

Tilknytning af underskabelon til hovedskabelon:

 1. Klik ind på den før oprettede hovedskabelon under Design –> Egne sider
 2. Placer markøren der hvor produkterne ønskes udskrevet i skabelonen
 3. Klik på ikonet “Indsæt variabler” og vælg i drop down menuen der fremkommer navnet på den underskabelon der blev oprettet tidligere. Afslut ved at trykke “Gem”

Aktiver skabelonen i shoppen:

 1. Klik ind under Design –> Skins –> Forside, og find afsnittet “Skabelon”
 2. I rullegardin menuen “Egne skabeloner” vælges navnet på den hoved skabelon der blev oprettet tidligere.
 3. Afslut ved at trykke “Gem”

Du finder dokumentationen til Dandomain Webshop her: https://webshop-help.dandomain.dk x