Aktivering af skabelon

Generelt

Oprettede skabeloner kan tilknyttes shoppen på forskellige måder. Man kan enten lave en generel tilknytning af feks. en vareliste skabelon. På den måde bruges skabelonen på samtlige varelister. Alternativt kan man lave en specifik tilknytning til en eller flere produktgrupper, så kun disse grupper benytter den tilkoblede skabelon.

Generel og specifik tilknytning er begge beskrevet nærmere herunder.

Generel tilkobling

Når der laves en generel tilkobling af for eksempel en vareliste skabelon, betyder det at alle varelister vises ud fra denne skabelon, med mindre en eller flere grupper har en specifik tilknytning som beskrevether.

Den generelle tilkobling sker på de specifikke sider (forside, vareliste, varekort osv.) under Design –> Skins –>. Ønsker man for eksempel at tilknytte en generel varekort skabelon som i eksemplet herunder, tilknyttes den under Design –> Skins –> Vareliste –> Skabelon

De oprettede skabeloner bliver vist i rulle gardinet under overskriften “Egne” skabeloner.

Hvis der vælges en skabelon her vil layoutet ikke længere være styret af, hvilket af de faste layouts i shoppen der er valgt, men af det layout man selv har designet.

684aktiveringskab01

Specifik tilkobling

For typerne vareliste skabelon, varekort skabelon og produktgruppe mellemside skabelon kan der laves en specifik tilkobling på produktgrupper. Dette muliggør forskellige layouts på forskellige grupper. Man kan altså differentiere visningen af for eksempel varekort ud fra den valgte produktgruppe.

Specifikke tilkoblinger overstyrer alle andre skabeloner. Så selv om der er valgt en generel skabelon for shoppen, eller en produktgruppe flere niveauer oppe har en specifik skabelon tilknyttet, vil den enkelte produktgruppes egne skabelon vinde.

En specifik tilkobling laves på produktgrupperne, og tilkobles ved at klikke ind på den ønskede produktgruppe, og vælge den skabelon man ønsker i rullegardin menuen for henholdsvis “Layout Vareliste” og “Layout Varekort”:

684aktiveringskab02

Produktgruppe mellemside skabelon

Skabelonen til produktgruppe mellemsider adskiller sig lidt fra den normale generelle / specifikke tilkobling, selv om den kan begge dele.

Den generelle tilkobling sker helt som med andre skabeloner under Design –> Skins –> Vareliste.

BEMÆRK: Hvis en produktgruppe har sin egen produktgruppe beskrivelse er det denne der vises, og ikke skabelonen. Se evt. den fulde beskrivelse af hierakiet HER

684aktiveringskab03

En specifik tilkobling af denne skabelon, sker på den enkelte produktgruppe ved at indsætte en variabel i produktgruppebeskrivelsen. På den måde kan man både have en specifik tekst eller beskrivelse til produktgruppen, efterfulgt af links til alle undergrupperne, defineret ud fra skabelonen.

Variablen indsættes ved at klikke ind på produktgruppen, og via ikonet “Indsæt variabler”:

684aktiveringskab04

Herefter vil variablen kunne ses i editoren:

684aktiveringskab05

Resultatet kunne så for eksempel se sådan ud:

684aktiveringskab06