RSS feeds i Dandomain Webshop

Opsætning –> Shop indstillinger –> Layout

Indledning

RSS-feeds bruges til at følge med på sider uden at skulle besøge dem aktivt. Indholdet “skubbes” istedet ud til brugeren, der har tilmeldt sig et rss-feed. Det kan være nyhedssider/-tjenester og blogs.

RSS fungerer ved, at siden giver mulighed for at man kan hente et såkaldt RSS-feed, dette består af sidens indhold i en XML udgave, denne er tilpasset så de forskellige RSS læsere kan læse den.

Man kan så opsætte en RSS-læser til at besøge et RSS-feed med jævne mellemrum, på den måde vil man kunne følge med i opdateringer på siden uden rent faktisk at skulle besøge selve siden.

På den måde kan man nemt følge med på mange sider på en gang. Det man kan se i selve læseren er ofte en overskrift, eller et mindre resume, hvor der så er linket til siden. RSS læseren kan ligge på ens computer, online eller via en mobil enhed. Der er flere slags RSS-læsere, bl.a. er funktionen indbygget i flere internetbrowsere, mailprogrammer mv.

Af browsere med RSS funktion kan nævnes Chrome, Internet Explorer, Firefox og Safari.

Det er understøttet af flere browsere, end nævnt ovenfor, men dette er de mest gængse. Desuden er der lavet specifikke programmer til læsning af RSS-feeds, et eksempel på sådan et program kunne være FeedDemon. Hvis man ønsker at abonnere på et RSS-feed vil der ofte være en knap, eller et ikon, der viser at der er et aktivt RSS-feed.

Denne knap/ikon vil som regel se ud som denne, dog i forskellige størrelser.

rss

I shoppen er det flg. sider der tilbyder et RSS-feed.

Nyheder, tilbud, top 10 mest solgte og top 10 mest viste samt varelisten.

RSS-feed i shoppen kan aktiveres/deaktiveres under Opsætning –> Shop indstillinger –> Layout –> Tillad RSS / rå XML visning.

72rssfeed01

Manuelt link til RSS-feeds. Links til de forskellige RSS-feeds kan man f.eks. samle på en egen side i shoppen.

Egne sider oprettes under design -> egne sider. På den måde vil kunderne nemt kunne tilføje dem både til deres browser eller det software de nu måtte bruge.

Adresserne til de forskellige feeds er flg.:

Top 10 mest solgte:
/shop/toplist-2-10-1.rss
(Bemærk at denne ikke virker hvis indstillingen “Deaktivér top solgte/viste lister” er sat under “Produkter” fanebladet)

Top 10 mest viste
/shop/toplist-1-10-1.rss
(Bemærk at denne ikke virker hvis indstillingen “Deaktivér top solgte/viste lister” er sat under “Produkter” fanebladet)

Tilbud:
/shop/specialoffer-ALL-1.rss

Nyheder:
/shop/news-ALL-1.rss

I shoppen findes også et ikon der kan bruges i forbindelse med oprettelse af disse link. Det er her: rss Dette billede vil også kunne findes i mediearkivet på alle nye shops oprettet efter: (dd-mm-åååå)

Internet Explorer

I Internet Explorer kan man åbne et RSS-feed ved at trykke på knappen der er markeret her:

72rssfeed02

I det nye skærmbillede kan man så trykke på det markerede for at abonnere på det pgl. RSS–feed.

Her er det tilbud der er valgt.

72rssfeed03

Der kommer så et mindre vindue frem:

72rssfeed04

Her vælges abonner eller subscribe som i dette tilfælde.

Når der er abonneret på det pgl. RSS-feed kan det åbnes her:

72rssfeed05

Firefox

I Firefox håndteres RSS feeds sådan her:

Man trykker Subscribe Now

72rssfeed06

Derefter åbnes et lille vindue, hvor man skal tage stilling til, hvor man ønsker RSS-feedet placeret.

72rssfeed07

F.eks. kan man vælge Bookmarks Toolbar (værktøjslinjen bogmærker)

Herefter vil man kunne se at det pgl. RSS-feed er tilføjet.

72rssfeed08

Ved tryk på det nye RSS-feed (bogmærke) foldes det ud så man kan se feedet.

I dette tilfælde er der en enkelt vare på tilbud, og denne vises så i drop-down boksen.

72rssfeed09