B2B Grupper

B2B Grupper generelt

For at differentiere priser, betalingsmetoder, forsendelsesmetoder, salgsrabatter mv. for de forskellige B2B kunder, skal hver kunde tilknyttes en B2B gruppe. Disse grupper bruges så til selve differentieringen.

Oprettelse af B2B grupper

B2B grupper oprettes under Kunder –> B2B grupper: Klik på  Tilfoj (Opret ny B2B gruppe). Der redigeres ved at klikke på gruppens navn:

5654b2bgrupper01

Ved opret/redigering af en B2B gruppe fremkommer følgende:

5654b2bgrupper02

Felt Beskrivelse / Bemærkninger
B2B gruppe nr. Bruges ved import/eksport mm.
B2B Gruppenavn Gruppenavn (bruges i drop-down boksene de steder, hvor der kan differentieres på grupperne.)
B2B Gruppebeskrivelse Intern beskrivelse af gruppen.
Brugernavn Brugernavn, som hver enkelt kunde tilknyttet gruppen skal bruge til at logge ind med.
Password Password, som hver enkelt kunde tilknyttet gruppen skal bruge til at logge ind med.
Standard for nye B2B kunder Nyoprettettede B2B kunder kan automatisk tilknyttes en gruppe, hvis gruppen er markeret som standard. Gruppen benyttes, hvis man anvender funktionen Autogodkend B2B kundeoprettelse under Opsætning –> Shopindstillinger –> Fanebladet Moduler –> B2B
Forsideskabelon Forsideskabelon kunden ser efter log ind (kræver Avanceret Design modul). Læs mere HER
Minimumkøb beløb Her kan der angives et minimum købsbeløb specielt for denne B2B gruppe. Bemærk at beløbet indtastes uden moms.

Tilknyt en kunde til en B2B gruppe / ændre allerede tilknyttet gruppe

1. Find kunden i administrationen, og tryk på 5654b2bgrupper03 se informationer og evt. rette disse
  2. I afsnittet B2B i bunden af skærmen, kan man vælge hvilken B2B gruppe kunden skal tilknyttes:BEMÆRK: Kunden SKAL være tilknyttet en gruppe for, at B2B mulighederne aktiveres for kunden
    5654b2bgrupper04
    Husk, at markere ud for B2B-kunde.

Opret rabat gældende for en hel gruppe

For at oprette en rabat for et helt firma ad gangen (i dette eksempel IBM), så alle medarbejdere fra firmaet, kan bruge dette, udføres følgende trin.

Bemærk: Fordelen er, at kunden oprettes med vedkommendes private kontaktinformationer samt eget kundenummer. Derudover, når kunden er logget ind, vil der ikke fremgå de sidste informationer fra forrige køb efter login.

1. Opret B2B gruppen, som beskrevet HER, med B2B Gruppenavn, Brugernavn og Password.
    5654b2bgrupper06
  2. Gå ind under Opsætning –> Salgsrabat. Opret en salgsrabat som normalt (beskrevet her)
    I feltet Benyttes af vælges den nyoprettede gruppe:
    5654b2bgrupper05
  3. Er salgsrabatten allerede oprettet, kan gruppen tilknyttes allerede på oversigten over alle oprettede salgsrabatter, yderst til højre i billedet:
    5654b2bgrupper07