Reservation af købsbeløb (checkout)

Introduktion

Da visse typer af betalingskort (Visa, Visa Debit og Mastercard) fungerer således at købsbeløbet reserveres på kundens bankkonto straks beløbet godkendes i betalingsvinduet, er du som shopejer forpligtet til at informere dine danske kunder om dette. Påmindelsen skal ske så tæt på godkendelsen af betalingen som muligt og du kan derfor sikre dig ved, både at tilføje en besked i dit betalingsvindue, og under checkout (i shoppen), når kunden vælger betalingsmetode.

I denne guide viser vi med få trin hvordan du indsætter en påmindelse i shoppen. Vi har ligeledes en guide til indsættelse af påmindelsen i dit OnPay betalingsvindue som du kan læse her.

Sådan gør du

  1. Gå til Indstillinger > Betaling og redigér den pågældende betalingsmetode. Indsæt påmindelsen i feltet Betalingsmetode notat:

    Husk at gemme dine ændringer.

  2. Gå til Design > Tekster/Knapper og klik på Bestil step 3 (Godkend ordre) eller One-page-checkout alt efter hvilken checkout side du benytter. Indsæt påmindelsen i feltet Besked (i Bestil step 3) eller Godkend ordre tekst (i One-page-checkout):

    Husk at gemme dine ændringer.

  3. Gå til checkout for at sikre dig, at teksterne vises i overensstemmelse med anvisningerne:

Vi anbefaler at du også tilføjer påmindelsen i dine handelsbetingelser (se sektionen Vejledende tekster for yderligere information).

Vejledende tekster

I vores eksempler har vi benyttet følgende tekster, der kan benyttes som rettesnor.

Tekst ved valg af betalingsmetode:

Ved betaling med Visa, Visa Debit og Mastercard, reserveres købsbeløbet på din konto indtil betaling sker.

Tekst ved accept af handelsbetingelser:

Klik på “Jeg accepterer” for at bekræfte at du har læst og accepterer handelsbetingelserne, og at der ved betaling med Visa, Visa Debit og Mastercard, samt wallet-betalinger sker en reservation af købsbeløbet på din konto, indtil betaling sker.

 

Begrebet wallet-betalinger dækker over tjenester som MobilePay, Apple Pay, Google Pay og Vipps mv.

Bemærk: Ovenstående kan benyttes som rettesnor til en generel formulering. Hvis du har spørgsmål af juridisk karakter, anbefaler vi, at du rådfører dig med en advokat.

Nyttige links

 


Du finder dokumentationen til Dandomain Webshop her: https://webshop-help.dandomain.dk x