Google Adwords (Konverteringssporing)

Sporingskode

Ved tilmelding til Google’s AdWords, kan man få genereret et stykke sporingskode, som skal indsættes på shoppens bekræftelsesside. I en DanDomain Webshop, er det den side der kaldes “Bestil step 4”. Se evt. Google’s beskrivelse HER. “Bestil step 4” er den sidste side i bestillingsprocessen, og en side kunden kun ser hvis et køb er gennemført korrekt. Derfor er det også på den side, det stykke kode Google udleverer skal indsættes.

Fremgangsmåden for at generere koden, er beskrevet kort herunder. Bemærk dog at Google til en hver tid kan ændre proceduren, hvorfor nedenstående kun er vejledende:

• Log ind i Google AdWords
  • I menuen “Værktøj & analyse” vælges “konverteringer”
  • Vælg “Ny konvertering”
  • Giv den et navn, og tryk “Næste”
  • Vælg fanebladet “Indstillinger”, og klik “Rediger indstillinger”
  • I feltet “Konverteringsværdi” indsættes den værdi man ønsker en ordre/konvertering skal have. Hvis man ønsker det faktiske købsbeløb fra kurven, indsættes variablen [[AdWordsSubTotalExclVAT]] (udskriver beløbet uden moms), eller variablen [[AdWordsSubTotalInclVAT]] (udskriver beløbet inklusive moms)
  • Tryk “Gem og regenerer kode”
  • Vælg “Jeg ændrer koden”
  • Marker koden, og kopier den til udklipsholderen

Koden som er genereret via AdWords indsættes under Design –> Teskter/knapper –> Bestil step 4 i feltet Kodefelt.

Et eksempel kan se sådan ud:

793-01

Variabler til sporingskode

Til ovenstående sporingskode kan man ofte have behov for nogle dynamiske variabler som udskriver ordrebeløb, ordrenummer osv. Variablerne (som kun kan benyttes under bestil step 4) kan du finde i hjælpens appendix HER

Tilretning af default.asp

Er din shop oprettet FØR november 2010, og du benytter dig af sporing via AdWords, kan det være nødvendigt at tilrette default.asp filen som ligger i roden af webshoppen for at sikre en korrekt sporing. Filen kan downloades via FTP, og tilrettes i feks Notepad / Notesblok, hvorefter den uploades igen. Benyt feks. det gratis FTP program FileZilla til at downloade og uploade filen med. Det kan hentes HER. FTP oplysningerne (abonnementsoplysninger) er tidligere blevet fremsendt via email, men kan også aflæses i kundecenteret.

Den gamle version ser sådan ud:

Den nye version skal se sådan ud:

Gem så efter rettelsen filen med samme filnavn (default.asp) og upload den igen, hvorved den gamle overskrives. Tjek derefter at siden stadig vises som den skal.