404 fejlside for interne shop sider

Findes i shoppen under: Indstillinger -> Shopindstillinger -> fanen Layout

Som standard vil shoppen omdirigerer “døde” shop links til forsiden med et 301 redirect. Men et dødt link forstås sider som enten er slettet eller deaktiverede. Det kan være produktsider, produktgruppe sider eller egne sider. Shoppen har en funktion under Indstillinger -> Shop Indstillinger -> Diverse, der tillader trafik til deaktiverede produkter. Hvis denne er slået til, så vil det kun være slettede sider der omdirigeres.

For shoppens egne interne links (altså dem hvor /shop/ indgår i URL’en), så kan denne funktion bruges til at omdirigere en hel gruppe af begivenheder til en anden side end forsiden. Funktionen er beregnet til brugere og ikke til søgemaskiner. Hvor en søgemaskine bare vil acceptere at en side ikke eksisterer, så vil en bruger måske blive forvirret over at ramme shoppens forside efter at have søgt på et produkt på google. Denne funktion indsætter en “blød” overgangs side. Så du kan fortælle en bruger at det produkt de kom efter ikke kunne findes og give alternativer. Og evt. viderestille til forsiden efter nogle sekunder.

Hvis du ønsker omdirigering af en specifik side til en anden specifik side, så skal du ikke bruge denne funktion, men i stedet omdirigerings funktionen.

Hvis du ønsker at omdirigere sider, som ikke er interne shop sider ( med /shop/ i URL’en), f.eks. fra en gammel hjemmeside du havde før shoppen, så er det heller ikke denne funktion du skal bruge, men i stedet Redirects af gamle links med en egen 404 side. Bemærk at faktisk skal du ikke bruge denne funktion hvis du samtidigt bruger egen 404 side.

Funktionen der sådan her ud:

custom 404

På 404 fejlsiden kan man benytte variablen [[RequestedPageType]], som udskriver hvilken sidetype der er forsøgt på.

Variablen kan udskrive følgende sidetyper:

• product – en almindelig produktside
  • productlist – en almindelig produkt liste
  • showsubcats – er en produktgruppe som lister sine undergrupper
  • cms – en af shoppens Egne sider / cms sider

Kode eksempler

Eksempel: 404 fejlside med viderstilling til shoppens nyhedsside efter 3 sekunder:

<br><br><center>UPS! Siden kunne desværre ikke findes. Du vil blive viderestillet til nyhedssiden om 3 sekunder…</center>

Eksempel: 404 fejlside med betinget viderstilling, således at hvis der er tale om et dødt produkt link, så vil man blive viderstillet til nyhedssiden og alt andet stilles til forsiden
<br><br><center>UPS! Siden kunne desværre ikke findes. Du vil blive viderestillet om 3 sekunder…</center>