Redirect af gamle links via 404 (Avanceret)

Generelt

Hvis en bruger forsøger at tilgå en side der ikke eksisterer længere eller aldrig har eksisteret, så bliver brugeren ført til en såkaldt 404-side.

Sådan én har du sikkert set før:

404

Når en søgemaskine har indekseret en side og denne side ikke eksisterer længere, vil dette link også føre til en 404 side, hvis en bruger har fundet linket i en søgning.

Specielt hvis du sidder i en situation hvor du har haft en tidligere shop hos en anden udbyder, vil du opleve at dine gamle indekserede URL’er, efter skift til Dandomanis shop, ikke længere har et gyldigt mål og derfor ender som 404 sider.

Du kan opsamle “døde” links ved at oprette din “egen 404 side”. Dette er en side der uploades til roden af dit shop bibliotek og indeholder noget kode der redirecter brugeren til en ny side som det der hedder et 301 kald. Et 301 kald leder brugeren videre til den rigtige side og sender samtidig en besked tilbage til søgemaskinen (eksempelvis google) om at siden er flyttet til den nye adresse og skal reindekseres til denne nye adresse. Dvs. at den SEO man med tiden har opbygget omkring det gamle link vil blive oveført til det nye link.

Du kan se herunder hvordan indholdet i en sådan fil kunne se ud.

Når du har uploadet filen kan du via dit kundecenter på https://www.dandomain.dk/kundecenter.html anmode om at den fil bliver brugt som din shops 404 side i stedet for shop serverns normale 404 side (Se billedet herover). Dette gøres som en opgradring til shoppen

*******************

Efter shopkonvertering kan du være i den situation at du har en masse links til produkter indekseret af søgemaskinerne, som ikke længere virker. Disse links, vil hvis der ikke tages højde for det, være “døde”, og vil så i stedet gå til shoppens forside .

Hvis du har en gamle links, der stadig er indekseret af søgemaskinerne, men som nu er døde links, så kan du få disse links reindekseret til nye sider ved at gøre brug af en såkaldt “404 side”

Det undgås ved at oprette en side (en såkaldt 404 side), som de “døde links” henvises til i stedet for forsiden. DanDomain kan være behjælpelig med oprettelsen af en sådan side. På 404 siden kan man via et stykke kode fortælle søgemaskinerne hvor produktet nu i stedet befinder sig. Der laves en såkaldt “301 Redirect” som fortæller søgemaskinen at den gamle adresse er nedlagt, og at der for eftertiden skal benyttes den nye, hvorved indekseringer i søgemaskinerne bibeholdes.

Koden (eksempel)

BEMÆRK: DanDomain supporterer ikke følgende kode. Det er op til kunden selv at tilrette koden med døde og nye links.

I koden indsættes der for hvert link en ny linje i CASE Statementet. Eksempel:

Case “/forside.htm” RedirectTo = “/forside.asp”

I eksemplet herunder er der altså lavet 4 redirects af gamlelinks.

Hjælp til dette: se mere her: shop301.dk