Aktivering og opsætning

For overhovedet at komme i gang med at bruge gavekort skal funktionen først aktiveres. Dette gør du under Shopindstillinger og fanebladet ”Moduler”.
Efter aktivering får du mulighed for at lave generelle opsætninger. De vigtigste her er ”Gyldighedsperiode” og ”Tillad optankning på kunde”. Begge dele er meget vigtige for dig at tage stilling til før du begynder at udstede gavekort til dine kunder, da begge indstillinger påvirker allerede udstedte gavekort. Det er med andre ord ikke noget du nemt kan ændre efterfølgende uden konsekvenser for dine kunder.

Gyldighedsperiode” definerer hvor lang tid et gavekort skal være gyldigt før det bliver for gammelt og ikke længere skal kunne indløses i shoppen. Det betyder noget for hvornår du kan tillade dig at nedskrive disse beløb. Gyldighedsperioden bliver nævnt på selve gavekort pdf’en, men vi anbefaler at du også nævner det på dit gavekortsprodukter og i dine vilkår i shoppen.

Tillad optankning på kundeprofil” er beskrevet i nærmere under Optankning, på kundeprofil eller på gavekort?

51131

Når en kunde køber et gavekort får kunden et link til et pdf dokument, der viser gavekortet. Dette link kan kunden enten sende videre til modtageren af gavekortet eller udskrive og aflevere personligt.
De næste opsætninger er en række tekst definitioner for hvad der skal stå på dette kort: ”Shopnavn”, ”Overskrift”, ”Værdi”, ”Kode” og ”Gyldig til”. Som altid med tekstfelter er det op til dig selv hvad du skriver i felterne. Kan du bedre lide ”Serienummer” i stedet for ”Kode”, så skriver du bare det. Bemærk at der IKKE er lavet mulighed for at kunder kan skrive personlige oplysninger på gavekortet.

Herefter kan du vælge hvilket billede der skal bruges som baggrund på Gavekorts pdf. Du kan enten bruge et af de eksempler vi har stillet til rådighed under ”Gavekortskabeloner” eller også kan du uploade dit eget billede under ”Egen gavekortbaggrund”. Hvis du vil bruge dit eget billede så er dimensionerne på billedet 1836×1134 pixel med en 300 dpi opløsning. Andre størrelser vil blive tilpasset til kortet, men vil evt. se grynede ud. Når pdf’en printes ud vil gavekortet have en bredde på 15,54 cm og en højde på H 9,6 cm, så det passer i en C6 kuvert (Eller større).