Inklusiv eller eksklusiv moms i shoppen?

Vi oplever i shop supporten ofte misforståelser omkring hvornår noget er med eller uden moms i shoppen og det er også lidt forvirrende. Så her er lidt hjælp til forståelsen:

Shoppen arbejder med en generel indstilling under Indstillinger -> Shop indstillinger -> Produkter -> Priser, der hedder:

“Priser i databasen er inklusiv moms”

Den er super vigtig, for med den angiver du hvordan du vil have at shoppen skal forstå de tal du skriver ind.

Shoppens standard er at forstå tallene som eksklusiv moms. Så hvis du ikke ændrer indstillingen, vil en pris du f.eks. taster ind på et produkt som 99,- kr blive vist som 123,75 kr ude i butikken. Men hvis du efterfølgende skifter indstillingen, så vil tallene ikke ændre sig på produkterne. Shoppen vil nu bare opfatte de eksisterende tal som at du allerede har indregnet momsen. De 99,- kr vil dermed også blive vist som 99,- kr ude i butikken. På ordrebekræftelsen vil eksklusiv moms prisen stå som 79,20 kr, fordi shoppen selv fraregner momsbeløbet fra det du har skrevet på produktet.

“Hvorfor findes de her 2 indstillinger? Er det bare for at forvirre mig?”

Nej, de eksisterer for at tilgodese forskellige typer af shopejere. Nogle shopejere, især dem der i forvejen har fysiske butikker, er vandt til altid at håndtere priser eksklusiv moms, når de handler med leverandører. Mens andre, f.eks. nystartede webshop ejere, er mere trygge ved at angive priserne direkte med moms allerede indregnet.

Her er en vigtig pointe:

Når du i shoppen ser at der ved siden af et prisfelt står at prisen skal indtastes eksklusiv moms, så SKAL den altid det uanset hvilken generel indstilling du har valgt. Men når der ikke står noget angivet, så følger feltet altid din generelle indstilling om hvorvidt priserne skal forstås som værende med eller uden moms.

Og så lige for en god ordens skyld:

Du ligger dansk moms til ved at gange med 1,25 og du trækker den fra igen ved at gange med 0,8.

Så er den på plads.