HTTPS til HTTP og SEO

At gå fra HTTP til HTTPS (SSL certifikat) er normalt ikke et problem, så længe man husker at få lavet en videre stilling (også kaldet en 301 eller en permanent viderestilling) fra HTTP protokollen til HTTPS. Gør man ikke dette, skaber man mulighed for en dobbelt indeksering (duplicate content) situation, da ens hjemmeside vil kunne indekseres både med og uden HTTPS og det vil google opfatte som to forskellige sider. (læs mere om duplicate content)

At gå fra HTTPS til HTTP kan forvolde alvorlige udfordringer. Når du først har fået din side indekseret af en søgemaskine, med HTTPS protokol, vil links til dit websted fra søgemaskinens indeks, være optaget som HTTPS. Problemet opstår så når dine besøgende følger et sådanne link. Her vil de blive mødt med en sikkerheds advarsel, fra deres browser, om at sidens indhold ikke er sikkert og det vil få mange til at vende om. Det kan derfor ikke anbefales, at gå fra HTTPS til HTTP.

warning-https-ssl