Opret SSH nøgler til Webhotel

Hvis du vil bruge en terminal forbindelse direkte til dit Linux Webhotel ved os, for at administrere filer, køre kommandoer eller bruge GIT, så skal du bruge SSH.

Her forklares hvordan der sættes SSH nøgler op på et Linux webhotel.

1 – Vi starter med at sætte en private key og en public key op i programmet PuttyGen, som du kan installere sammen med den populære SSH Klient Putty.
Det program finder du her: https://putty.en.softonic.com/
Du kan principielt selv bestemme hvordan du vil generere denne key, den skal bare laves i OpenSSH format.

2 –  Åben PuTTYgen (programmet du lige hentede samme med PuTTY)
– Tryk Generate.

(for at den laver nøglen til dig, skal du i det tomme område flytte musen fra side til side, Det er bla. baseret på disse bevægelser at din krypteringsnøgle bliver genereret.)

3 – Indsæt en Key passphrase i følgende felter. (unikt password til din SSH nøgle)

4 – I dit kundecenter , skal du ind under dit webhotel

5 – Under Webhotel’s tilvalg, SSH.
For at oprette skal du angive en beskrivelse
Derefter indsætte den public key som du kopierede til dit clipboard i step (3) under Offentlig nøgle.

Du kan se eksisterende offentlige nøgler eller også fjerne dem på skraldespanden.

6 – Du kan nu forbinde til serveren via SSH ved brug af din private key som du har gemt tidligere i step 3.

For at lære hvordan du forbinder til FTP via SSH, følg denne vejledning.