Afsend mail via PHP

Her vises et eksempel på hvordan du nemt kan afsende en mail i php

kontakt.php

<!-- Indtast dine oplysninger i Formen -->
  <?php
  if(empty($_GET["send"])) { }
    elseif($_GET["send"] == "1") { echo "Din mail er nu sendt!"; }
    elseif($_GET["send"] == "2") { echo "Din mail er ikke sendt!"; }
    elseif($_GET["send"] == "3") { echo "Din e-mail er forkert!"; }
  ?>
  <table>
  <form method="post" action="send.php">
  <tr>
    <td>E-mail</td>
    <td><input class="kontakt" name="email" type="text" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Emne</td>
    <td><input class="kontakt" name="subject" type="text" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Besked</td>
    <td><textarea name="message" rows="10" cols="40"></textarea></td>
  </tr>
  <tr>
    <td></td>
    <td><input value="Send" type="submit" /> <input value="Slet" type="reset" /></td>
  </tr>
  </form>
  </table>

Ovenstående angiver de felter der bruges til at indsamle data. For at modtage en mail med disse laves en PHP fil der opsamler disse.

Denne kunne se sådan ud:

<?php
// Ændre $din_mail til din egen kontakt mail
$din_mail = "din mail";
// En funktion for at se om den indtastede e-mail er korrekt user@domain.tld
function IsValidEmail($email) {
if(ereg("^.+@.+\..+$", $email))
{
return TRUE;
}
else
{
return FALSE;
}
}

// En funktion for at se om et felt indeholder "to:" og "cc:" da det er sådan spammere sender mails fra forms som ikke er sikret korrekt.
function SpamCheck($field) {
if(eregi("to:",$field) || eregi("cc:",$field))
{
return TRUE;
}
else
{
return FALSE;
}
}

if (!isset($_REQUEST['email'])) {
header("Location: kontakt.php?send=3");
}

elseif (isset($_REQUEST['email'])) {

// Checker om emne, afsender ikke indeholder "to:" og "cc:".
$mailcheck_from = SpamCheck($_REQUEST['email']);
$mailcheck_subject = SpamCheck($_REQUEST['subject']);

// Checker om afsender er user@domain.tld
$validmail = IsValidEmail($_REQUEST['email']);

if ($mailcheck_from==TRUE) {
header("Location: kontakt.php?send=2");
} elseif ($mailcheck_subject==TRUE) {
header("Location: kontakt.php?send=2");
} elseif ($validmail==FALSE) {
header("Location: kontakt.php?send=3");
} else {
$email = $_REQUEST['email'] ;
$subject = $_REQUEST['subject'] ;
$message = $_REQUEST['message'] ;
mail("$din_mail", "Subject: $subject", $message, "From: $email"; ;
header("Location: kontakt.php?send=1"%3B;