MX

MX (Post)
En MX record er den record, der fortæller hvilken server, der står for al e-mail trafik på det pågældende domæne.

Skrives der en e-mail til kontakt@dandomain.dk, vil den afsendende e-mail server se efter MX recorden på dandomain.dk, for at finde hvilken postserver den skal levere meddelesen til. En MX record bestemmer derfor, hvor en mail bliver leveret til.

En MX record skal pege på enten en A-recordAAAA-record eller et sub-domæne.

Det er en god idé (og normalt) at have flere mx records, med hver deres prioritet, i tilfælde af at en skulle være utilgængelig vil der stadig kunne kommunikeres med en af de andre. Prioritet bestemmer rækkefølgen en mail vil blive forsøgt leveret i, for eksempel 10 (mx1.dandomain.dk) vil blive forsøgt før 20.

Din MX record hos skal være sat således op :

MX       10      mx1.dandomain.dk
MX       20      mx2.dandomain.dk

Og når den skal sættes op i vores DNS skal det se således ud :