Delte postkasser med Office 365

Med delte postkasser er det nemt for en gruppe af personer at overvåge og sende mails fra en fælles konto. Dette kan eksempelvis være en offentlig mailadresse som info@mitdomæne.dk eller kontakt@mitdomæne.dk.

Når en person i gruppen besvarer en meddelelse, der er sendt til den delte postkasse, er afsenderen den delte postkasse og ikke den enkelte bruger.

Fælles postkasser er praktiske til at håndtere mails fra kunder, fordi flere personer i organisationen kan dele ansvaret med at overvåge postkassen og besvare henvendelser. Dine kunder får hurtigt et svar, og relaterede mail gemmes i én postkasse.

En fælles postkasse har ikke sit eget brugernavn og adgangskode. Du kan ikke logge på en fælles postkasse direkte via Outlook eller Outlook Web App. Du skal først have fået adgangstilladelse til den fælles postkasse, hvorefter du får adgang til den via Outlook eller Outlook Web App. Du behøver ikke at tildele licenser til fælles postkasser.

For at oprette en delt postkasse skal man være logget ind som administrator på http://portal.office.com

Tryk på ”Brugere og grupper”.

Tryk på ”Delte postkasser” og herefter på ”+”.

delte_postkasse01

Indtast navnet for hvad postkassen skal hede, for at finde den i OWA eller Outlook.
Her er der valgt at kalde postkassen ”Salg” og tildelt en generisk E-mail salg@testdomæne.dk

delte_postkasse02

Tryk ”Næste”.

Der skal nu tilføjes de medlemmer der skal have adgang til den delte postkasse.

Tryk på luppen for at søge efter brugere der skal tilføjes.

delte_postkasse03

Tryk på ”Udfør”

Nu hvor den delte postkasse er oprettet skal vi kunne se og sende mails fra den, igennem OWA (Outlook Web App) eller Outlook.

OWA -Outlook Web App

Højre klik på den primære postkasse

delte_postkasse04

Tryk på ”Tilføj delt mappe…”.

Søg efter den delte postkasse og tryk på den når den kommer frem.

delte_postkasse05

Tryk på ”Tilføj”.

Åben delt postkasse i OWA(Outlook Web App): https://support.office.com/da-dk/article/%C3%85bne-og-administrere-en-delt-postkasse-bc127866-42be-4de7-92ae-1ef2f787fd5c

Åben delt postkasse i Outlook: https://support.office.com/da-dk/article/Administrere-en-anden-persons-mail-og-kalender-afb79d6b-2967-43b9-a944-a6b953190af5