Hvordan retter jeg i DNS zonen?

En DNS zone bruges, når du ønsker at pege dit domæne til andre webudbydere eller services.
Eksempelvis hvis du har din egen mail eller webserver, men domænet ligger ved DanDomain.

Forudsætning for at kunne rette DNS zonen

• Domænet skal i din oversigt skal stå som enten DNS Hotel – Webhotel – Mailhotel for at der er adgang til DNS zonen
    Hvis det ikke er tilfældet så skal du gå under domænet og lave et Abonnementsskifte til fx DNS Hotel

Opsætning af DNS-zone

1 – Log ind i DanDomain Kundecenter (https://kundecenter.dandomain.dk ) med dit kundenummer (ddxxxxxxxxx) og tilhørende kode.
– Tryk på Det ønskede produkt (DNS Hotel /Webhotel /Mailhotel m.m.)

2 – Når du er inde på produktet, så oversigten vælges “DNS-administration”

3 – Herfra kan du se og rette dine DNS records.

Rediger – Klik på blyanten ud for en record, for at redigere den.

Tilføj ny – Klik på Tilføj ny DNS record for at tilføje en ny DNS record
Hvilken type record du skal oprette / ændre, afhænger af hvad du vil opnå.

De typiske records er
A-record – Pegning af domænet på IP adresse
CNAME – Pegning af subdomæne
MX-record – Pegning til mailserver

Uddybende beskrivelser om de forskellige typer DNS records, kan læses her

Afhængig af typen af record, skal der udfyldes udfyldes forskellige felter.

• Tilføj evt. en kommentar til record, så du efterfølgende ved hvad record’en blev ændret fra – eller hvad den er til.

Klik på Gem eller Gem og luk, når du har foretaget dine ændring.
Herefter vil ændringerne gemmes.

Har du ændret eksisterende DNS records, kan der gå nogen tid før ændringerne træder i kraft. Op til den angivne TTL værdi for record’en.
Dvs. hvis TTL er 21600 (angivet i sekunder), kan der gå op til 6 timer.

Hvis du har behov for at rette DNS zonen på et senere tidspunkt og ændringerne skal slå igennem hurtigere, kan du justere TTL til et lavere tal f.eks 60 sekunder.
Rettelsen vil dog først træde i kraft efter den tidligere angivne TTL værdi.
Vi anbefaler at ændre TTL værdien tilbage til den oprindelige efter ændringerne er trådt i kraft.

Ofte stillede spørgsmål DNS

• Jeg har lavet en rettelse, men det virker ikke?
    Tjek zonens TTL, er den angivne tid gået (standard 8 timer)? Hvis du mener at ændringen burde være trådt igennem, kontakt da vores support.
  • Kan man lave en wild-card record/stjerne alias på domænet?
    Ja, du kan blot indtaste det som værts navn.
  • Kan jeg ændre navneserver på mit domæne?.
    Ja.

• Oprettelse af PTR/reverse zone.
    ja, læs om PTR og reverse zone her.
  • Kan man lave en wild-card record/stjerne alias på domænet?
    Ja det kan du godt. Opret en ny “A-record” og skriv blot “*” foran domænet i øverste indtastningsfelt.
    Eks.: *.deres-navn.dk

Hvis du har problemer med opsætningen af DNS, er du velkommen til at kontakte os.