Jeg har bestilt og betalt et .dk domæne. Hvad nu?

Når du bestiller et .dk domæne igennem DanDomain, vil du efter at have oprettet og betalt ordren modtage en email fra både DanDomain og et selskab kaldet dk-hostmaster.

Lidt om DK-hostmaster:

DK-hostmaster er administratoren for alle .dk domæner. Alle domæne bestillinger på .dk domæner skal køre igennem dem, da det er dem der regere over navneserveren for .dk og det der derfor dem der opsætter diverse udbyderes navneservere for de domæner som høre under .dk. Det vil sige alt der slutter med .dk som fx dandomain.DK

Det vil også være DK-hostmaster som vil varetage fremtidige faktureringer for dit domæne. Du derfor fremover hvert år modtage en faktura på 45 kroner.

For at beholde ejerskabet over domænet, vil du hvert år skulle betale for denne års afgift på 45 kroner.
Du kan vælge at se bort fra denne faktura, sendt fra DK-hostmaster. Dette vil sætte dit domæne til udløb, uden at der vil blive startet en rykker/opkrævnings proces. Domænet vil istedet blive tilgængeligt for andre at købe efter en periode.
– Husk dog at opsige eventuelle produkter, købt ved DanDomain til domænet hvis ikke du ønsker at fortsætte med disse. DanDomain tjekker ikke op på om et domæne er aktivt eller om det løbet ud.

Du kan finde kontakt oplysninger til DK-hostmaster, på dk-hostmaster.dk (DK-hostmaster opkræver ingen kalds taksering, så der gælder kun normal opkalds pris fra din telefoni udbyder)

Validering af domænenavn

DK-hostmaster er pålagt et krav om at skulle kende alle der registrere domæner ved dem.
For at gøre dette ville de skulle kunne holde oplysningerne på bestilleren af domænet op imod informationer(Hvis privat person) i folkeregistreret eller (Hvis virksomhed) på virk.dk
Hvis DK-hostmaster ikke har held med at finde bestilleren af domænet i respektive register, eller hvis oplysningerne fra bestillingen ikke stemmer overens med det de har stående i det respektive register, så vil de sende en email ud til email adressen anført som kontakt email i bestilingen. Man vil i denne email kunne finde et link som linker direkte videre til validerings funktionen på deres hjemmeside. Du har 60 dage til at udføre denne validering, hvis ikke domænet bliver valideret inden da, så vil domænet blive frigivet igen. Pengene betalt for oprettelsen af domænet samt betalingen for den valgte periode vil ikke kunne blive tilbagebetalt til køberen.

Man kan meget nemt undgå at skulle validere domænet. Det gøres blot ved at man holder sine oplysninger som man ligger bestilingen med, op imod sit pas/sygesikringsbevis eller hvis man er virksomhed, så sine informationer på virk.dk
Informationerne skal være fuldstændigt identiske.
– Så hvis man i sin bestilling angiver navnet Jens Jensen, men man på sit pas hedder Jens Monrad Jensen, så vil DK-hostmaster ikke kunne validere domænet og man vil derfor modtage email med krav om manuel aktivering.

Bekræftelse af bestilling ved DK-hostmaster og aktivering af domænenavn

Efter at du er blevet valideret som køber af domænet ved DK-hostmaster, vil du efterfølgende skulle bekræfte din bestilling samt aktivere dit domæne ved DK-hostmaster. Dette skal manuelt gøres på dk-hostmaster.dk hvilket man også modtager instrukser om tilsendt til sin kontakt email. (Instrukserne vil være at finde i en vedhæftet fil i ordrebekræftelses emailen fra DK-hostmaster)

Ved at bekræfte/aktivere domænet, giver du DK-hostmaster besked om at du bestilingen foretaget af DanDomain, er foretaget med din accept.
Bekræftelsen/aktiveringen, vil så sætte gang i pegningen imod den til dem oplyste navneserver, samt tillade overfor DK-hostmaster, at de offentligør ejerskabs oplysninger for domænet ud til diverse WHOIS services

Hvis du møder udfordringer med dette vil du kunne kontakte DK-hostmaster som står til rådighed og kan hjælpe dig med at færdigøre bekræftelsen. Kontakt information findes på dk-hostmaster.dk (DK-hostmaster opkræver ingen kalds taksering, så der gælder kun normal opkalds pris fra din telefoni udbyder)

Anonymitet

Man kan som privat person få gjort sine registrant oplysninger utilgængelige for offentligeheden, det gøres ved at man har skjult adresse i folkeregisteret.

Ved virksomhed er det dog ikke tilfældet. Alle domæner registreret af virksomheder vil altid skulle have sine registrant oplysninger tilgængelige for offentligeheden. Det er ikke muligt at undgå dette.

Hvad sker der hvis jeg undlader at bekræfte min bestiling?

Der bliver først åbnet op for aktivitet på domænet efter at det er blevet aktiveret/bekræftet. Hvis du vælger ikke at aktivere/bekræfte inden udløb af den betalte periode for domænet vil domænet udløbe uden at der bliver sat gang i en genfakturerings process. Det vil sige at domænet vil blive sat på markedet igen og andre vil have muligheden for at købe det.

Husk dog at dine registrant oplysninger som forklaret ovenfor i teksten: Validering af domænenavn skal være gjort indenfor 60 dage ellers så vil domænet også blive sat på markedet igen.