DanDomain Privacy / E-mail beskyttelse

Lidt om DanDomain Privacy:

ICANN (øverste myndighed indenfor de generiske domænetyper som .COM, .NET, .ORG, .EMAIL, .GURU, .SHOP mv.) kræver visning af registranters e-mail i de offentlige whois databaser. Et krav, der for få år tilbage blev introduceret i den forhåbning om, at myndigheder så ville være bedre i stand til at kontakte registranter af domæner, i fald de mistænkes for kriminel aktivitet på deres domæner. Som konsekvens heraf, skulle alle domæne registranters email derfor vises i de offentlige whois databaser. Herefter har man desværre set en massiv stigning i antallet af spam og phishing mails sendt til domæneregistranter.

Den seneste stramning fra ICANN, dikteret december 2016, kræver 60 dages lås af domæner, der skifter enten firmanavn, kontaktperson eller e-mail adresse, med mindre registranten eksplicit afskriver sig denne “mulighed”, i den forhåbning om man via topstyring kan forhindre domænetyverier.

For at hjælpe vores domænekunder mod spam og phishing, har DanDomain valgt at indføre en automatisk skærm af registrant e-mail i whois.
Som standard videresendes mails sendt til denne e-mail adresse til din egentlige adresse. Dette kan dog fravælges fra kundecenteret så spam og andet sendt dertil vil blive blokeret. Du finder denne indstilling under Kundedata – E-mail beskyttelse. Du finder kundecenteret her: https://kundecenter.dandomain.dk

Hvis du er i tvivl om hvad din egentlige registrant e-mail er, kan dette ligeledes ses i kundecenteret under det enkelte domæne.