Domæne typer og domæne endelser

Der er blevet lanceret flere grupper af  domæne typer. Man kan sige at der er flere grupper af dem, fordi de hver især ligger i følgende:

Standard eller generiske domæne typer:

– disse her til formål at beskrive de domæner der bliver gjort offentlig tilgængelige på lige fod med .COM eller forventeligt med nogenlunde samme krav.

Community / medlems domænetyper:

– her vil det være primært domæne typer der henvender sig til grupper / organisationer / sammenslutninger med social binding. Det være sig fx. domæne typer der som .catholic kun henvender sig til grupper af mennesker med aktivitet inden for den katolske kirke.

Geografiske domæne typer:

– her taler vi om begrænsning af registranter på typen til at være personer eller organisationer mv. der er afgrænset geografisk, eksempelvis med krav om bopæl i eksempelvis London for at kunne benytte .LONDON i sit domæne.

Brand / Firma domæne typer:

Her er det forbeholdt virksomheder at registrere eksempelvis deres virksomheds navn eller varemærke som domæne. Eksempelvis .IBM eller .MOTOROLA. Det vil give virksomheden eksklusiv ret til at bruge domænet offentligt som deres eget brand og bestemme hvordan det bruges.