SPF record

Information om SPF record

Står du i en situation hvor du er blevet oplyst at en SPF record, vil være fordelagtigt for dig at opsætte på dit domæne, men ikke syntes at have forståelsen for hvad det er og om hvordan det sættes op, så kan denne tekst muligvis hjælpe dig.

SPF står for Sender Policy Framework, in-direkte oversat til dansk, kunne det betyde Politik for godkendelse af afsendere.

I en SPF record vil man definere “hostnames” og “ipadresser” som man som domæne ejer kan stå inde for. Som så kunne være egne mailservere, sin hjemmeside, webshop, eller 3. parts mailing services(Som for eksempel:Trustpilot, Mailchimp og Mailplatform) som benytter sig af dit domæne navn i afsender adressen. Du vil med denne liste, kunne give modtager email serveren, mulighed for at spørge direkte på dit domæne, om hvorvidt den email de netop har modtaget kommer fra en af de servere, som du oplyser til dem at du har tidlid til at må sende på dine vejene, eller hvis ikke defineret vil være en du ikke kender til. Hvilket giver den modtagende email server mulighed for at tage denne faktor med når den vurdere om den ønsker at levere en email til modtager email adressen, eller om den vurdere det som værende reklame post(SPAM), eller fusk.

SPF er en åben standard. Modtager serveren bestemmer selv om denne vil behandle email ud fra værdien og hvordan den vil behandle den. DanDomain support, har dog aldrig mødt udfordringer med dette, da det er en almen standard som man vil opleve blivende fulgt. Men står du i en situation hvor du ikke har fornemmelsen af at modtager serveren tager forbehold for din SPF record på korrekt vis, kan du eventuelt tage kontakt til DanDomain support omkring dette, DanDomains medarbejdere vil altid tilbyde at sætte sine øjne på din opsætning, for at se om de kan spotte eventuelle opsætnings fejl, da der sagtens kan være tale om dette som en årsag, frem for at modtageren ikke tjekker op på din SPF.

Du står som kunde selv for at oprette din SPF record. Men nedenfor vil jeg opbryde vores vejledende SPF record, som vi stiller tilrådighed. Denne har på tidspunktet hvor denne tekst er blevet skrevet, indeholdt alle DanDomains produkter som afsendere.

Denne record er af typen TXT(Tekst)

v=spf1 include:spf.dandomain.dk ~all

v=spf1 = Dette definere at den følgende tekst er værende en SPF record

~all = Denne paremeter beskriver, at mails afsendt fra adresser der ikke er i SPF-record, skal dobbelttjekkes (soft-fail).

include: = Det specificeret domæne søges efter. Findes ingen match eller fejl fortsættes til næste linie. (flere domæner kan tilføjes i linien efter behov). spf.dandomain.dk indeholder alle IP adresser som DanDomain udsender mails fra.

Og du kan se hvordan det vil se ud når din SPF record er sat op på dit domæne nedenfor:

Du er også hjerteligt velkommen til at søge tips til dette ved DanDomain support (kontakt info nedenfor).