Integrer iubenda med WordPress

Kom godt i gang

iubenda WordPress plugin: https://wordpress.org/plugins/iubenda-cookie-law-solution/

iubendas WordPress-plugin kan også findes under plugins inde i din WordPress administration (wp-admin)

iubenda’s guide til opsætning (engelsk): https://www.iubenda.com/en/help/1215-cookie-solution-wordpress-plugin-installation-guide

Installation og opsætning

• Klik på Plugins i WordPress menuen
  • Gå til “Add new”
  • Søg efter “iubenda | All-in-one Compliance for GDPR / CCPA Cookie Consent + more
  • Klik på knappen “Install Now”
  • Klik herefter på “Activate”

Efter pluginet er blevet installeret kan du tilgå et nyt menupunkt, som hedder “iubenda”. Her vil du blive mødt, af en scanner som vil lave en scanning inden du kan komme videre.

Når scanningen er kørt færdig, vil du se et resultat over hvad iubenda har fundet af mangler.

For at komme i gang med at integrere din cookie popup og politikker skal du nu klikke på “Help me get compliant!”

Når du har klikket på “Help me get compliant!” får du 2 valg:

1. I’ve already made the set up on iubenda.com.
  2. I want to start from scratch.

Her vælger du “I’ve already made the set up on iubenda.com” da du skal lave din opsætning i iubenda kontrolpanelet.”

Tilføj cookiebanner og politikker

Cookiebanner

1. Vælg “Privacy Controls and Cookie Solution”.
  2. Indsæt her i kodefeltet cookie popup scriptet fra iubenda
    1. I iubenda kontrolpanelet, klik Integrer på “Privacy Controls and Cookie Solution”.
    2. Kopier scriptet fra kodefeltet.
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet klikker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætter opsætningen.

Privatlivspolitik & Cookiepolitik

1. Vælg “Privacy and Cookie Policy”.
  2. Indsæt privatlivspolitik & cookiepolitik scriptet fra iubenda i kodefeltet
    1. I iubenda kontrolpanelet, klik Integrer på “Privatlivs- og cookiepolitik”.
    2. Kopier scriptet fra kodefeltet.
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet, klikker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætter opsætningen.

Vær opmærksom på, at både Privatlivspolitik & Cookiepolitik scriptet, skal indsættes i samme kodefelt.
Indsæt først det ene script, og derefter det andet.

Vilkår og betingelser

1. Vælg “Terms and Conditions”.
  2. Indsæt “Vilkår og betingelser” scriptet fra iubenda i kodefeltet
    1. i iubenda kontrolpanelet, klik Integrer på “Vilkår og betingelser”.
    2. Kopier scriptet fra kode feltet.
  3. Når scriptet er indsat i kodefeltet, klikker du “Synchronize products” eller vælger en af de andre tjenester og fortsætteropsætningen.

Design

Elementor: Hvis du bruger Elementor til, at bygge din side findes der et widget, som kan trækkes over på siden. Dette widget, kan placeres efter eget ønske.

Integrer manuelt: Man kan benytte shortcode eller HTML. Anbefalingen her vil være at benytte shortcode.

Du kan benytte et shortcode widget til at indsætte din shortcode f.eks. via Elementor eller WordPress Gutenberg.
Søg blot efter “shortcode” og indsæt koden.

Det samme gør sig gældende for HTML implementering. Her skal man dog bruge et code widget. Her skal HTML koden blot også indsættes i HTML-feltet.