Anden browser

Tøm cache i anden browser

Når din internet browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari mfl.) åbner en hjemmeside er det almindeligt at den gemmer sidens billedmateriale lokalt på din computer midlertidigt. På den måde arbejder den nemlig hurtigere med at vise dig andre sider på den samme hjemmeside. Det kan f.eks. være logoer og baggrundsbilleder, som er ens for alle sider og som der derfor ikke er grund til at bruge tid på at hente igen på alle undersider. Dette kaldes midlertidige internetfiler eller Internet Cache (På engelsk). Ofte siger man bare Cache.

Ind imellem kan disse lokale filer dog forstyrre. Hvis du som udvikler af en hjemmeside eller en webshop sidder og arbejder med design og derfor naturligt nok ligger nye billeder eller andre ressourcer på siden som bliver gemt lokalt i din egen browser. Især hvis de nye filer måske hedder præcis det samme som de gamle. F.eks. ”logo.jpg”. I de tilfælde vil din browser bare vise det billede den allerede har hentet sidste gang du var på siden og det vil derfor se ud som om at billedet ikke har ændret sig.

Hvis du oplever at en designændring ikke slår igennem, kan det derfor være nødvendigt at fjerne de lokale filer i din browser for derfor at tvinge den til at hente billedet igen og dermed den nye version heraf. Dette sker normalt automatisk når du lukker dit system ned, men du kan også gøre det her og nu.

Sådan gør du:

Dandomain har kun guides til de mest almindelige browsere som du kan se herunder, men der findes rigtigt mange browsere i forskellige versioner, så du kan evt. være nødt til at finde dokumentation til din specifikke browser hos producenten af browseren.

Alternativt er her et link til en ekstern side (Ikke associeret med Dandomain), der forsøger at give et overblik over tømning af Cache i mange forskellige browsere.

Tøm Cache i andre browsere:

Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari og andre browsere