Mobil modul

Generelt

Mobil modulet giver mulighed for at præsentere et specifikt layout for mobile enheder. På den måde kan man lave layouts der tager bedre højde for den begrænsede skærmplads mobile enheder har til rådighed. Der findes nogle prædefinerede skabeloner som beskrevet herunder, eller det er muligt at lave sine egne layouts, evt. kombineret med vores “Avanceret design modul”.

Mobil skabeloner

Der findes videohjælp til emnet

For at aktivere et specielt layout til visning på mobile enheder, skal følgende punkter klares, som beskrevet herunder:

• Opret et nyt layout til mobil visning
  • Tilknyt det nye layout til shoppen

Oprettelse af nyt layout

Opret et nyt layout/skin ved at klikke ind under Design -> Skins, og vælg “Opret Skin” i toppen af skærmen. Navngiv herefter det nye skin.

Man kan nu vælge om man ønsker at definere sit eget layout via indstillingerne “Frameset bredde”, “Frameset højde” og de tilsvarende muligheder. Alternativt kan man tilkoble et af de prædefinerede mobile layouts:

611mobiltmodul01

Ved valg af et af de mobile layouts, vil der fremkomme et felt med “Layout kode”. Denne kode udgør en del af det mobile layout, og kan evt tilrettes efter behov. Det er dog som udgangspunkt ikke noget der supporteres af DanDomain, men der er under Tips og tricks lavet eksempler på hvordan man feks. indsætter et billede i toppen mm.

Afslut oprettelsen af det nye layout ved at trykke “Gem” i toppen af skærmen.

Tilknyt det nye layout

Når det nye layout er oprettet, skal det tilknyttes shoppen, således at det vises når den besøges fra en mobil enhed. Det gøres under Opsætning -> Site -> Klik “rediger” ud for det site hvor layoutet skal tilkobles. Nu kan det mobile layout/skin tilkobles:

611mobiltmodul02

Når en normal browser ser siden vil den så få vist det valgte under “Skin”, og mobile enheder vil få vist det valgte under “Skin mobile”

Tekster/knapper til mobil visning

De tekster og knapper der udskrives på den mobile visning, er som udgangspunkt de samme som benyttes på den normale visning. Men der kan være tilfælde hvor dette ikke ønskes. Et eksempel kunne være forside teksten, hvor man på den normale visning måske ønsker en hel del tekst og billeder, men på den mobile visning kun ønsker en lille velkomst tekst. Dette kan opnås ved at kvælge fanebladet “Mobil tekster” for den side hvor man ønsker en anden tekst eller knap.

Som udgangspunkt er alle felterne tomme under “Mobil tekster”, og så længe de er tomme benyttes den tekst eller knap der er defineret under “Standard tekster”. Lige så snart man udfylder noget i et felt under “Mobil tekster” er det dog denne der udskrives i stedet.

Tip: Hvis man ønsker at et felt skal være tomt, men KUN for den mobile visning, kan man indsætte variablen [[Blank]] i feltet for den mobile tekst. På den måde ved shoppen at den ikke skal udskrive noget her (Efterlod man feltet tomt ville shoppen jo bare udskrive indholdet fra “Standard tekster”). Er det i et af felterne med en tilknyttet editor, er det vigtigt at det skrives i kildevisning, og at der ikke står andet end [[Blank]]. Se evt eksemplet herunder.

Eksempel: Differentiering af forside tekst samt sørge for et felt ikke udskrives

For at ændre forside teksten for den mobile visning, samt sørge for at der ikke udskrives nogen overskrift, klikkes ind under Design -> tekster/knapper -> Forside. Vælg nu fanebladet “Mobil tekster”:

611mobiltmodul03

For at overskriften ikke udskrives tastes der [Blank] i feltet, og forsideteksten som skal gælde den mobile visning indtastes i feltet “Tekst”:

611mobiltmodul04

Deaktivering af elementer for mobil visning

Der findes videohjælp til emnet

Det er muligt at skjule visningen af hele produktgrupper, enkelte produkter samt topmenu punkter for den mobile visning. Dette er muligt da man ikke nødvendigvis ønsker at alle menupunkter eller produkter fra den normale visning skal fremgå af mobil visningen. Deaktiveringen af de enkelte ting er beskrevet herunder.

Deaktivering af topmenu punkt:

Klik ind under Design -> Topmenu, og sæt hak i kolonnen “Deaktiver for mobil” på de punkter der ikke ønskes vist:

611mobiltmodul05

Deaktivering af produktgruppe:

Klik ind på den specifikke produktgruppe der ønskes skjult, og marker indstillingen “Deaktiver for mobil”:

611mobiltmodul06

Deaktivering af enkelt produkt

Klik ind på det specifikke produkt der skal skjules, og marker indstillingen “Deaktiver for mobil”:

611mobiltmodul07

QR koder

Med mobil modulet følger muligheden for at kunne generere QR koder (Læs evt mere om QR koder HER). QR koder kan genereres for hver enkelt produktgruppe og produkt, samt for salgsrabatter. Endvidere er der mulighed for at lade QR koden indgå på email og udskrift skabeloner (Kræver at man opretter sin egen kurv skabelon, som beskrevet HER og HER).

Sådan findes QR koden

QR koden genereres ved at klikke på ikonet “QR” ud for det direkte link. Det direkte link findes ved at klikke ind på hhv. produktgruppen, produktet eller salgsrabatten (herunder illustreret på en salgsrabat):

611mobiltmodul08

Ved klik på QR ikonet åbnes et nyt vindue, hvori man kan vælge mellem nogle foruddefinerede størrelser, eller bestemme sin egen. Billedet/QR koden gemmes så ved at klikke på den, eller højreklikke og vælge “Gem som”.

611mobiltmodul09

Tips og tricks

Ændring af top banner på prædefineret mobil skabelon

Forløbet er vist på en video, som kan ses HER