Opret mailliste tilmeldingsside

Generelt

Har man tilkøbt maillist modulet, gives der via Opsætning –> Shop indstillinger –> fanebladet Moduler mulighed for at kunder kan tilmelde sig maillisten som en del af bestillingsforløbet når de ligger en ordre.

Men der kan være kunder der alene ønsker at tilmelde sig nyhedsbrevet, men ikke nødvendigvis lave en ordre i butikken samtidig. Hvordan dette kan opnås giver vi et eksempel på her.

Eksempel

I eksemplet her vil vi via en Egen side i shoppen oprette en tilmeldingsside til maillisten. Derefter laver vi et link i topmenuen til denne side.

1. Opret en ny “Egen side” i shoppen under Design –> Egne sider. Kald den f.eks. “Nyhedsbrev”, og vælg sidetypen Indholdsside:
    maillisttilmelding1
  2. Skriv/rediger siden som du ønsker den skal være, og sæt evt. en smule let genkendelig tekst der hvor du ønsker maillist tilmeldingen skal være. I eksemplet her er der skrevet “aaa”:
    maillisttilmelding2
  3. Gem siden i shoppen
  4. Log nu ind i din mailliste administration og klik på menupunktet Maillister, og derefter på den mailliste du ønsker der skal laves tilmelding til
  5. Når du er inde på den aktuelle mailliste, udfoldes punktet “Tilmeldingsformular”. Klik herefter på ikonet “Kilde”:
    maillist2_manual01
  6. Efter der er klikket “Kilde” kan man se det HTML kode der skal kopieres. Den del af koden der skal kopieres starter med <form og slutter med /form> som illustreret herunder. Markér koden, højreklik på det markerede og vælg “kopier”:
    shop maillist 2
  7. Gå nu tilbage til shoppens administration, og ind på den nyoprettede egne side til mailliste tilmelding.
  8. Når du er klar til at redigere siden, klikker du på “Kilde” ikonet i editorens værktøjslinje:
    maillisttilmelding6
  9. I kildevisningen skal nu indsættes koden du har i udklipsholderen fra mailliste administrationen. I eksemplet her skal den indsættes der hvor vi lavede vores let genkendelige tekst, så vi finder “aaa” i kilden:
    maillisttilmelding7
  10. Slet nu teksten “aaa”, og uden at flytte markøren højreklikker du med musen og indsætter indholdet (koden) fra udklipsholderen der hvor “aaa” før var:
    shop maillist 3
  11. Tryk nu gem_bred, hvorefter editoren forlader kildevisningen, og viser resultatet af det indsatte kode:
    maillist2_manual04
  12. Nu skal der så laves et link i topmenuen til den nyoprettede side. Dette gøres under Design – Topmenu, ved at klikke på Tilfoj (Opret menupunkt). Kald f.eks. menupunktet “Nyhedsbrev”, og klik på ikonet vaelg_periode for at vælge siden med tilmeldingen. I dette tilfælde den egne side vi kaldte Nyhedsbrev:
    maillisttilmelding10
  13. Gem det nyoprettede menupunkt, og vis butikken for at se menupunktet samt den nye side med tilmelding til nyhedsbrevet:
    maillisttilmelding11_Edit

Indlejring af tilmeldingsbesked direkte i shoppen

Normalt når man laver en tilmeldingsformular som i eksemplet herover, vil beskeden ved tilmelding åbnes i et nyt vindue. Ønsker man i stedet at tilmeldingsbeskeden vises på en “egen side” i shoppen, kan det gøres på følgende måde:

1. Følg guiden herover for at oprette en tilmeldingsside til maillisten
  2. Lav den egne side i shoppen du ønsker der skal vises når en kunde har klikket “Tilmeld” i tilmeldingsformularen
  3. Log ind i maillisten, og klik “Maillister” i menuen til højre, og vælg så den mailliste du har valgt der skal tilmeldes til.
  4. Udfold punktet “Besked ved tilmelding”, og klik “Kilde”. Her slettes alt indhold, hvorefter følgende kode indsættes. Koden laver et javascript redirect til en sti efter eget ønske:
    Bemærk at stien til den egne side (Markeret med fed i eksemplet herover) erstattes med den direkte sti til den side du ønsker der skal vises i din egen shop. Samtidig bør du sikre dig at shoppen benytter funktionen Henvis til under Opsætning -> Site, og at det er det primære domæne du indsætter. På den måde sikrer du at det domæne kunden stod på ved tilmelding, også er det domæne der stilles tilbage til.
    tilmelding01
  5. Afslut redigeringen i maillisten ved at klikke “Gem” i bunden af siden.
  6. Log nu ind i shoppen, og find den side, eller det sted hvor du har lavet din tilmeldingsformular
  7. Sørg for at stå i “Kilde” visning hvis det er på en egen side. Er det via et kodefelt er det allerede kilden der vises.
  8. Find nu det sted i formularen hvor følgende kodelinje indgår / vises (Den kan godt afvige en smule):<form method=”post” action=”https://service.ddml2.com/user/Subscribe” target=”_blank” accept-charset=”UTF-8″ name=”Subscribe”>
  9. Slet nu den del der hedder target=”_blank”, så linjen i stedet ser sådan ud:<form method=”post” action=”https://service.ddml2.com/user/Subscribe” accept-charset=”UTF-8″ name=”Subscribe”>
    tilmelding02
  10. Afslut ved at trykke Gem, og du er nu færdig

Værd at vide

Eksemplet på mailliste tilmeldingen vist ovenover er kun en ud af mange måder hvorpå et tilmeldingsfelt kan integreres i shoppen. Det behøver ikke nødvendigvis være på en egen side, men kan lige så godt være på f.eks. forsiden, eller andre steder.

Ønsker man at indsætte tilmeldingsfeltet i eksempelvis kurven, produktmenuen, toprammen eller andre af shoppens “faste felter”, kan dette gøres via den respektive sides kodefelt under Design –> Tekster/knapper. Koden der som udgangspunkt skal indsættes er den samme som udlæst fra mailliste administrationen i eksemplet ovenfor:

maillist2_manual05