Brug af scripts

Generelt:

Kode er markeret med rødt, og kan indsættes under Tekster/knapper og det respektive kodefelt.

Bemærk: Dette er kun ment som inspiration, og generelt kun vejledende for små ændringer og visning af den frihed nogen små stumper kode kan give i shoppen. DanDomain yder ikke support på nedenstående eller egne koder. Dog kan der i specielle tilfælde være mulighed for at tilkøbe udvidet support.

Indsæt af søgefelt i nyhedsbrev / ekstern side, som søger direkte i shoppen:

Eksempel på javascript popup:

En javascript popup kan laves på følgende måde:

Og skulle der være behov for at lave et link til denne, kan:

<a href=”javascript:popwin();”>Link her</a>

bruges til at åbne vinduet.

Placering af billede i et div layer

Total kontrol over hvor et billede skal vises i forhold til bunden af rammen det sættes ind i:

Meta refresh kode:

Skifter siden ud med www.dandomain.dk efter 10 sekunder:

Scroll i produktmenu:

Følgende kan indsættes i kodefeltet under design – tekster & knapper – produktmenu –

(BEMÆRK: Virker kun i Internet Explorer. I Mozilla Firefox skal højden sættes til et fast antal pixels)

Om Firefox skal nævnes, at det ikke virker optimalt da Firefox har problemer med at rendere / vise størrelsesændringer af vinduet.

Standard kode i default.asp

Hvis der ved  redigering i default.asp er sket fejl, kan det her ses, hvad filen som standard indeholder:

Indholdet i default.asp er som standard:

Hvis du vil linke til et bestemt sprog skal du tilføje sprogets alias som følger:

Et alias indsættes under Opsætning -> Sprog. Her klikkes der så ind på det sprog man vil tilføje aliaset til. I eksemplet ovenfor hedder aliaset altså engelsk.

Indsæt af flash

Mange af shoppens sider, som f.eks. forsiden, egne sider, produktgruppe mellemside beskrivelser med mere, har indbygget en funktion til indsæt af flash via wysiwyg editoren.
Det via dette ikon: image229

For de sider der ikke indeholder en wysiwyg editor, er det muligt at indsætte flash via tilknyttet kodefelt.

Eksempelvist i toprammen via Design –> Tekster/Knapper –> Topramme –> Kodefelt.

Herunder indsættes en filen “testanimation.swf”, som på forhånd er uploadet til images mappen, hvilket giver den stien “/images/testanimation.swf”. De to steder, hvor der står “/images/testanimation.swf” erstattes med filnavnet for den fil de ønsker at få vist.

Bemærk at størrelsen på objektet er bestemt af parametrene width=”xxx” og height=”xxx”. Disse fremgår hver især 2 gange i koden og skal ændres begge steder.

Eksempelfilen kan downloades via dette link.

Pakker til Ghana?

Det forlyder fra flere af DanDomains kunder, at såfremt der i adressefelter, i forbindelse med kunders afgivelse af ordrer,  bliver indtastet noget med “accra” som tekst, går pakkeposten helt udenom leveringsland, modtager, og andre adresse informationer, og sender pakkerne direkte til Ghana, Afrika.

Et eksempel på løsning af dette, kan være at oprette et lille script under – design – tekster og knapper – ordre step 1 –

Eksternt link til javascript

Hvis man bruger et script der er så stort og omfattende at det ikke kan være i kode/script felterne under tekster/knapper, kan det i stedet indlæses ved at kalde en ekstern js fil.

Denne fil skal så blot indeholde det javascript der ellers ikke var plads til.

F.eks. kan linket se sådan her ud:

Fjerne “vandrette streger” på Bestil step 1

Følgende kode kan indsættes i feks kodefeltet under Design –> Tekster/knapper –> Bestil Step 1 –> Kodefeltet

Ændring af farve på kurv, ved tilføj af varer

Det er muligt at indsætte et script der ændrer baggrundsfarven på kurven, hvis en kunde kommer varer i kurven. Dette script er afhængigt af den tekst der står i kurven når denne er tom. Dette kan feks. være “0 vare(r) i kurven”, som det altid er i nyoprettede shops. Ændrer man denne tekst, vil scriptet ikke længere virke, med mindre man selv retter scriptet/koden til. Dette supporteres ikke af DanDomain.

BEMÆRK: Har man et baggrundsbillede tilføjet sin kurv, vil scriptet ikke virke- Se da nedenfor.

For at benytte funktionen skal følgende kode indsættes under Design –> Tekster/knapper –> Bundramme –> Kodefeltet:

Den linje der hedder “baskettd.style.background=’green’;” afgør den farve kurven skifter til. I eksemplet er det grøn, men ønsker man en anden farve, erstattes “green” med den farve man ønsker.

Er der et baggrundsbillede tilknyttet kurven, kan man i stedet skifte billedet ud. Så skal linjen:

baskettd.style.background=’green’;

Erstattes med:

baskettd.style.backgroundImage=’url(/images/skins/SoftBox_3/Basket_bg.jpg)’;

Stien til billedet skal da stå inden for parentesen.

Manuel post af konfiguratorvare til kurven

Her er et kort eksempel på, hvordan man kan lave en formular som manuelt poster en konfigurator vare + konfigurator produkter i kurven.

Link der lægger vare direkte i kurv

www.domænenavn.dk/shop/frontpage.html?add=1&amount=1&productid=xxx

I eksemplet erstattes www.domænenavn.dk med din egen shops domænenavn, og xxx med varenummeret på den vare der skal puttes i kurven. 1-tallet ved amount (amount=1) kan erstattes med det faktiske antal der skal tilføjes til kurven.

Det er også muligt at lave linket så man med det samme står på “Vis kurv” siden. Så skal det i stedet se sådan ud:

www.domænenavn.dk/shop/showbasket.html?add=1&amount=1&productid=xxx

Skjul kurv indtil første vare lægges i

Det er muligt at indsætte et script der skjuler kurven indtil den første vare lægges i. Dette script er afhængigt af den tekst der står i kurven når denne er tom. Dette kan feks. være “0 vare(r) i kurven”, som det altid er i nyoprettede shops. Ændrer man denne tekst, vil scriptet ikke længere virke, med mindre man selv retter scriptet/koden til. Dette supporteres ikke af DanDomain.

Skift valuta knap

Det er muligt at give kunder mulighed for at skifte valuta ved at trykke på en knap, i stedet for den normale valuta vælger. Dette kan med fordel gøres ved at anvende følgende.