Billedbehandling og andre værktøjer

Billedbehandling er vigtigt mht. produktbilleder og design i webshoppen. Man modtager en hel flok, billeder fra ens leverandør og skal sørge for at de alle er i samme format og størrelse, vil lave sit eget vandmærke eller lignende. Det kan også være at man lige skal have rettet en detalje i sin design. I disse tilfælde og mange andre vil man få brug for en række værktøjer og der er rigtig mange gode men man kan også komme til at skyde gråspurve med kanoner. Der er jo ingen grund til at betale for hvad man kan få gratis.

Mange vil når man taler om billedbehandling som det første og site nævne Photoshop men ærlig talt så har an ikke behov for et program af den kaliber med mindre man er prof. Designer eller fotograf. I det følgende afsnit vil vi nævne en række programmer som man enten kan hente helt gratis eller for ganske få penge.

10 gratis Photoshop-alternativer er et link til en artikel omhandlende alternativer til Photoshop.

Billedstørelse (resize)

Hvis man skal ændre størrelse på en større mængde billeder (og benytter windows) så kan man med fordel anvende ImRe.

Alternativer til Mac kan findes her

Fil overførsel

Når man skal vedligeholde mange filer er det bedre at anvende FTP (File Transfer Protocol)  end at anvende shoppens mediearkiv, det er både hurtigere og bedre. Der er helt utrolig mange programmer til det men et lille simpelt et af slagsen kan hentes her, såvel til PC som til Mac. Læs mere om  FTP her.