Google Analytics

Google Analytics er fra start fuldt integreret i DanDomains webshop. Det eneste der kræves er at du indtaster dit Google Analytics konto-/sporings-id i shoppen. Dette gøres under Opsætning -> Shop Indstillinger -> Fanebladet “Tracking og feeds“, og så i afsnittet “Tracking“. Her indtastes dit Google Analytics Konto-id, hvorved analytics koden aktiveres på alle siderne i shoppen.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker, at shoppen automatisk indsætter analytics javascriptkode på alle sider, men selv ønsker at indsætte koden, kan dette gøres i kodefeltet under Opsætning -> Site -> Rediger det ønskede site. Husk at slette dit Google Analytics Konto-id i feltet under tracking, da shoppen ellers vil udskrive Google Analytics javascriptkode automatisk. Dette vil give to implementeringer og fejl til følge.

Et Google Analytics konto-id vil ligne følgende: UA-XXXXXXX-X (eller G-XXXXXXXX hvis du benytter Google Analytics 4/GA4)
Konto-id’et kan findes ved at logge ind i Google Analytics administrationen, og aflæse det derfra:

1. Klik på administrator-ikonet
  2. Vælg konto, hvis du har flere end én
  3. Kopier konto-id’et ind i din shop

Avanceret
Google Analytics er implementeret ved at benytte gtag.js. Du kan læse mere om det i Googles udviklerdokumentation.
Her sendes events til Google Analytics fra de sider dine kunder står på i storefront, hvilket betyder at du kan “følge” dine kunder igennem din shop – helt til checkout.

Enhanced Ecommerce Data

Webshoppen understøtter Enhanced Ecommerce Data (udvidet e-handel) og er implementeret sammen med gtag.js. Du kan læse mere om Enhanced Ecommerce Data her i Googles udviklerdokumentation.

Bemærk:
– At data ikke vil blive udskrevet, ved mindre du har angivet et konto-id, som vist ovenfor.
– At DanDomain ikke yder support på brugen Google Analytics.

Følgende events er understøttet (ikke oversat fra engelsk):

• Frontpage products
    • view_item_list
    • select_content (onclick event on product link)
  • Product lists
    • view_item_list
    • select_content (onclick event on product link)
  • Product details
    • view_item_list (related products)
    • select_content (onclick event on product link, related products)
  • Image sliders
    • view_promotion (promotion impressions)
    • select_content (promotion clicks)
  • One page checkout
    • begin_checkout
  • 4 steps checkout
    • step 1
      • begin_checkout
      • checkout_progress
        • set_checkout_option
          • step 1
    • step 2
      • checkout_progress
        • set_checkout_option
          • step 2
    • step 3
      • checkout_progress
        • set_checkout_option
          • step 3
  • Complete order (order 4)
    • purchase

Values not supported

Variant data (except for data based on the basket (purchase, checkout)).
Not supported since it only makes sense for “simple variants”, and for simple variants the actual variant is not known before adding the product to the basket.

Nyttige links

Se hvordan du indsætter en alternativ Tag Manager URL i denne artikel