Hosted Exchange mailopsætning – Windows Outlook 2010

Denne guide beskriver hvordan du opsætter din Exchange e-mail konto i Outlook 2010 på Windows.

Har du Exchange Standard eller Business, anbefaler vi “Exchange opsætning”.
Har du Exchange Basic eller Basic plus, skal du bruge “IMAP opsætning”.

Exchange opsætning

Opsætningen af Outlook 2010 sker ved at bruge Autodiscover, som betyder at Outlook ud fra ganske få oplysninger selv henter alle relevante indstillinger direkte fra serveren. Autodiscover kræver dog at der er sat en speciel “record” op på domænet. Alle nyoprettede exchange konti ved DanDomain vil have denne record, hvis domænet er hosted ved DanDomain.

1. Åbn kontrolpanelet via Start –> Kontrolpanel
  2. Tryk på “Post” eller “Mail” (Afhængigt af sprog). Brug evt. søgefunktionen, eller sørg for at visningen i kontrol panelet er “listevisning”.
  3. Vælg “Vis profiler…
  4. Tryk på “Tilføj…

TIP:
    Hvis du allerede har en aktiv profil som den nye konto skal lægges ind under, kan du i stedet markere den aktive profil, vælge egenskaber, e-mail-konti og så “Ny”.
  5. Indtast et valgfrit navn i feltet “Profilnavn:”, og klik “OK
  6. Udfyld kontooplysningerne
    Dit navn: Indtast dit navn
    E-mail-adresse: Indtast din e-mail adresse
    Adgangskode: Indsæt adgangskoden til e-mail adressen
    Skriv adgangskoden igen: Bekræft adgangskoden ved at taste den igen

• Klik på “Næste”

7. Vent på at Outlook henter indstillingerne fra Exchange serveren (autodiscover)
  8. Hvis en pop-up kommer frem, sæt flueben i “Spørg mig ikke om dette websted igen” og klik “Tillad
  9. Klik på “Udfør” for at afslutte opsætningen.
  10. Luk “Post vinduet” fra punkt nummer 3 ved at klikke “OK”.
    Åben Outlook 2010 for at begynde at bruge din e-mail og foretage den første synkronisering

IMAP opsætning

Opsætningen af en Exchange light konto via IMAP i Outlook 2010 laves på følgende måde:

1. Åbn kontrolpanelet via Start –> Kontrolpanel
  2. Tryk på “Post” eller “Mail” (Afhængigt af sprog). Brug evt. søgefunktionen, eller sørg for at visningen i kontrol panelet er “listevisning”.
  3. Vinduet “Konfiguration af e-mail” åbnes nu (hvis dette ikke sker, hop til punkt 4).
    Klik på “Vis profiler…
  4. Tryk på “Tilføj…

TIP: Hvis du allerede har en aktiv profil som den nye konto skal lægges ind under, kan du i stedet markere den aktive profil, vælge egenskaber, e-mail-konti og så “Ny“.
  5. Indtast et valgfrit navn i feltet “Profilnavn“, og klik “OK
  6. Sæt flueben i feltet “Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper manuelt” og klik “Næste
  7. Vælg “Internet-e-mail” og klik “Næste
  8. Udfyld kontooplysningerne
      • Brugeroplysninger
        Dit navn
        – Indtast dit navn
        E-mail-adresse –  Indtast din e-mail adresse
      • Serveroplysninger
        Kontotype – Vælg IMAP
        Server til indgående post – Indtast www.outlookmail.dk
        Server til udgående post – Indtast www.outlookmail.dk
      • Logonoplysninger
        Brugernavn – Indtast din e-mail adresse
        Adgangskode – Indtast adgangskoden til din e-mail adresse
      • Klik på “Flere indstillinger”

9. Vælg fanebladet “Server til udgående post
    • Sæt flueben i “Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse
    • Sæt markering i “Brug samme indstillinger som på serveren til indgående post
  10. Vælg fanebladet “Avanceret”
    Server til indgående post (IMAP)
    – Indtast 993 og vælg “SSL”
    Server til udgående post (SMTP) – Indtast 587 og vælg “Auto”

• Tryk efterfølgende OK

11. Klik på “Næste“, og til slut “Udfør” for at afslutte opsætningen.

Opsætning af flere Hosted Exchange konti i Outlook 2010

Outlook 2010 kan, i modsætning til tidligere versioner, køre med flere sideløbende Exchange konti samtidigt.
Opsætningen af flere konti er ganske nem, og gennemgås herunder.

1. Gå til menuen filer og tryk på knappen “Tilføj konti”
  2. Herefter kan guiden for opsætning af Outlook 2010 følges, fra punkt 6.
    Når den nye konto er sat op, vil begge konti kunne ses i oversigten.